Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag szabad az egyetemen...

Jogilag szabad az egyetemen puskázni?

Figyelt kérdés
Melyik jogszabály (vagy belső egyetemi szabály) kötelez engem arra, hogy nem használhatok telefont vizsgánál?
2022. ápr. 28. 14:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ha kicsit is értenél a szakmához tudnád.

Én is járok egyetemre és nem büfé szakra, mellette jelenleg a második szakmunkás tanfolyamom csinálom. Egyrészt miért ne?? Másrészt, jól mutat majd az extra végzettség. De egy szakmunkásnak sem annyi a vizsga, hogy csapj le két felest, meg tudj úgy guggolni, hogy a farvágány kint legyen. Ott is ugyan úgy vannak képletek, bonyolult számítások, szakrajzok is, meg minden is. Legutóbbi kisvigzsgán is izzadtam rendesen, mert ott is van olyan számonkérés, mint egyetemen.

Csak ezt sajnos sokan nem látják.

Valamint szakmunkás és szakmunkás között is van különbség.

Én pl nem tudok puskázni és magolni sem. Én vagy megértem az anyagot, vagy nem. Sok munka van abban, hogy megtudjak tanulni tisztességesen az anyagot, de az meg is marad és emlékszem rá, tudom is alkalmazni később. Aki csak kipuskázza, meg se tanulja, na attól hogy lehet elvárni, hogy tudjon valamit éles helyzetben??

Ez a különbség van a szakmunkásoknál is. Van aki tudja mit és hogy kell csinálni, ha gond van akkor mi a teendő. Meg van a kókány mester, aki amit lehetetett azt bliccelt. Az elsőnek igényes munkája van, mert tényleg tudja mit csinál. A másik szakit szokták szidni, miattuk van rossz híre a szakmáknak is. De ugyan ez van diplomások körében is. Hiába van meg a végzettség, ha a mögöttes tartalom, az bizony nulla.

2022. ápr. 28. 22:15
 22/27 anonim ***** válasza:

19!

Az OKJ szakma egyenlő a 100% gyakorlattal szerinted?

Elmondom, hogy 2 szakmám 70% elmélet, 30% gyakorlati arányú.

Sőt mióta "megszűnt" az OKJ képzés, ezt a két szakmámat már csak egyetemen oktatják.

Pökhendi, okosnak képzelő ember vagy te... Sajnálom a jövőbeli munkáltatód. Remélem bedugnak egy irodába, ahol nem kell emberekkel kommunikálnod, mert komolyan mondom, lehozol az életről ezzel a stílussal.

2022. ápr. 29. 05:25
 23/27 A kérdező kommentje:

Milyen jövőbeli munkáltatóm? Már rég van munkám.

És valóban sokkal okosabbnak képzelem magam nálatok, de lásd be, hogy ilyen környezetben nem nehéz. A válaszolók háromnegyede szerint a "kibasznak, majd meglátod" válasz arra, hogy JOGILAG szabad-e puskázni. Ilyen értelemmel hogy ne tartanám magamat okosabbnak nálatok?

2022. ápr. 29. 07:28
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Már a kérdésed egy baromság, hogy JOGILAG. :D
2022. ápr. 29. 07:53
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen hülye kérdésre mit vártál? A kérdéshez képest kimondottan normális válaszok jöttek:D
2022. ápr. 29. 14:55
 26/27 anonim ***** válasza:
Nálunk nem nézik el.Írtunk matek zh-t.Van képletgyűjteményünk,azt lehet használni,semmi mást.Számológépet se.Volt egy gyerek,aki felírt a tenyerére egy képletet,ami nem volt a gyűjteménybe...Azután a tanár csak azt a zh beadásnál vette észre.Olyan piros fejet én még nem láttam tanártól.Szegény gyereket annyira leszidták,hogy utánna többször megbánta a puskázást.Ezután persze kapott még egy nagyon nagy 0 pontos zh-t is...És ezek még a jobbik eset.Volt már olyan is,hogy puskázásért vkit letiltottak és fegyelmire vittek egyből.Szval tanáronként változik.Én úgy vagyok vele puskázni csak úgy éri meg,ha otthon írsz zh-t.Mert azt senki nem látja.Egyetemen kapjak injább 0 pontot,ha nem tanultam,de legalább legyen esélyem megcsinálni a tárgyat
2022. máj. 1. 02:07
 27/27 anonim ***** válasza:
Ha beperelnéd őket, mir ea per véget érne, a társaid lediplomáznak.
2022. nov. 20. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!