Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag szabad az egyetemen...

Jogilag szabad az egyetemen puskázni?

Figyelt kérdés
Melyik jogszabály (vagy belső egyetemi szabály) kötelez engem arra, hogy nem használhatok telefont vizsgánál?
2022. ápr. 28. 14:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

A jogod megvan hozzá, de a tanárnak is az hogy páros lábbal b.sszon ki.

Akarsz élni vele?

2022. ápr. 28. 14:48
 2/27 A kérdező kommentje:

"de a tanárnak is az hogy páros lábbal b.sszon ki"

Erre tudsz adni valami forrást?

3/27 anonim ***** válasza:
98%
Minden egyetemnek van tanulmányi vizsga szabalyzata. Általában az van benne, hogy ha puskazol repülsz
 4/27 A kérdező kommentje:

A tanulmányi és vizsgaszabályzatba kerestem, de nem találtam ilyen részt.

2022. ápr. 28. 14:54
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Mindíg van valami tájékoztató, hogy mi az ami használható és mi az ami nem.

Mikor beülsz vizsgára vagy zh-ra ezt te tudomásul veszed. Ha nem tartod be, akkor valóban kivágnak.

Az, hogy mi szabályos, azt az adott tanár dönti el. Neked max egy olyan van valamerre 2 sorban, hogy a tanár által előírt eszközöket használhatod.

Valamerre ez is nagyon el van dugva. Egyszer már kerestem meg ezt a doksit egy bő óra alatt, amibe le van vezetve, hogy milyen jogok illetnek meg és miket kell neked megtenni. Pl hogy hány munka nap alatt kell, hogy a tanár javítsa, hány vizsga lehetőséget kell biztosítani meg miegymás. Mindegy, ez mellékes. De ez is le van írva.

Azonban, hogy ki számít puskának, azt a tanár határozza meg, ami általában az szokott lenni, hogy van egy lista arról, hogy mi szabályos, minden más nem szabályos. Mi pl matekon nem használhattunk számológépet, csak tollat lehetett használni. Egyértelműsítésben le volt írva, hogy ceruza, rotling, hibajavító sem használható, csak kék vagy fekete színű toll.

2022. ápr. 28. 15:08
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

A vizsgáról kizárás a következménye.

Viszont a gyakorlatban, sok tanár elnézi.

Mellesleg, ők sem tartanak be minden szabályt.

2022. ápr. 28. 15:12
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

"Jogilag" nem tilos - szabálysértést, vétséget, bűncselekményt nem követsz el vele.

A tanárnak viszont ahhoz van joga, hogy a tudásod ítélje meg és ha nem megengedett segédeszközt használsz akkor érvénytelennek minősítse a vizsgaeredményed mert a tudásod, szakmai kompetenciáid nem ítélhető meg objektíven.

Az egyetemről csak azért nem rúghatnak ki mert puskáztál, de az adott vizsgaeredményed ettől még érvénytelen lesz. Annak lesz majd következménye ha az adott tantárgyat - a te hibád miatt - nem tudod teljesíteni mert mondjuk minden vizsgáról kizavarnak puskázás miatt.

2022. ápr. 28. 15:15
 8/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hosszú értekezéseket a semmiről. De választ még mindig nem kaptam. Most megnéztem egy másik egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatát, és abban bele van írva, hogy csak a tanár által megengedett segédeszközöket lehet használni. De az első egyetem, aminek megnéztem a szabályzatát, abban nincs ez leírva. Szóval ezek szerint, ha ott használnék puskát, és elvenné a tanár a lapot, akkor jó eséllyel megnyernék egy pert?
2022. ápr. 28. 15:27
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Kétlem, hogy megnyernéd, de ha így is lenne, mit nyernél rajta? Kapnál egy új vizsgaidőpontot:D Csak a per elhúzódása maitt közben rég kiraktak az egyetemről, mert nem teljesítetted a kötelező krediteket:D

Mint egyetemet végzett ember, az ilyen sutyerákok miatt van szekunder szégyenérzetem. Ha azt az időt és energiát, amit abba feccölsz, hogy beleköss egy ennyire magától értetődő dologba arra használnád, hogy esetleg... készülj a vizsgára... mondjuk... akkor nem lenne szükséged semmi hasonló cselezésre.

2022. ápr. 28. 15:31
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy te hirtelen nem találtad, attól még valamerre lehet van egy pár soros említés erről valami eldukott dokumentumban. Valamint ha a tanár mondta, hogy mit használhattok, vagy mit nem, akkor máris eldöntetett a vita.

Pert semmiképpen nem nyernél, de ha meg perre vinnéd az ügyet, nyugtatlak, hogy diplomád az életben nem lenne, mert taknyosra "szivatna" az összes tanár onnantól.

2022. ápr. 28. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!