Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy targyalas nélkül hozott...

Egy targyalas nélkül hozott ìtèletben a bíróság 3 èv jármű vezetès eltiltasra ìtèlt ittas vezetes miatt. Kértem a a tárgyalást,ahol 1.fokon ezt 2 èvre csökkentette a bìro,amit elfogadtam, az ügyesz viszont fellebbezett.Mire számíthatók 2.fokon?

Figyelt kérdés

Büntetlen előélet, most először vették a jogsi..

Max.mennyi idő telhet el a 2 tárgyalás közt?

A bíró ugyanaz lesz mint,aki 1.fokon volt?

2022. ápr. 27. 23:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, de én szigorítanám a törvényt, és ilyen esetekben végleges eltiltást tartok helyesnek. Egyből kevesebb lenne a felelőtlen autóvezető.
2022. ápr. 27. 23:38
 2/13 A kérdező kommentje:
Elfeljtettem írni...rosszindulatú karrogo magyarok kíméljenek...
2022. ápr. 27. 23:42
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
Én is: felelőtlen autósok ne autózzanak.
2022. ápr. 27. 23:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Sicc. Egyéb más értelmes hozzaszolas?
2022. ápr. 27. 23:50
 5/13 anonim válasza:
62%
Értelmes hozzászólás volt szerintem...
2022. ápr. 27. 23:58
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
Ha lenne igazsát, akkor az alapért, és az eddigi hozzászólásokért és kötél.
2022. ápr. 27. 23:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Másodfokon nem ugyanaz a bíró, ez a lényege a fellebbezésnek, hogy egy másik bíró is vizsgálja meg a dolgot.

A nyáron ítélkezés szünet is van a bíróságon, szóval egész hosszan elhúzódhatnak az ügyek. Attól is függ, hogy melyik város, pl. Budapesten nagyon sok ügy van, lassabban haladnak.

A korona vírus miatt is voltak szünetek, amikor nem lehetett tárgyalást tartani.

2022. ápr. 28. 07:02
 8/13 anonim ***** válasza:
82%
A megnyilvánulásaid alapján én is szigorítanám az ítéletet.
2022. ápr. 28. 08:26
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt súlyosbító körülmény (károkozás, baleset, közvetlen veszélyeztetés)?jogosítvány hiánya, alkohol mennyisége, alkoholfüggöség
2022. ápr. 28. 10:11
 10/13 Mándrik Gábor ***** válasza:
100%

Az ügyben másik bíró fog eljárni, pontosabban egy 3 bíróból álló tanácsa a törvényszéknek.

Valószínűleg az iratok alapján fog a másodfok dönteni, de erről kapsz majd értesítést, és ekkor kérheted nyilvános ülés vagy tárgyalás tartását.

Az ügyészi fellebbezés alapján elképzelhető némi súlyosbítás, a kiszabott ítélet alapján nem lehetett alacsony a véralkohol szinted..

A körülmények konkrét ismerete nélkül nehéz megmondani, de a súlyosbítás nem törvényszerű, elképzelhető, hogy a másodfok helyben hagyja az ítéletet.

2022. ápr. 28. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!