Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol tudok reklamálni?

Hol tudok reklamálni?

Figyelt kérdés

Vettem egy ruhát, első fél órában mikor felvettem szétszakadt, de nem kicsit. Szinte teljesen.

Visszavittem másnap, azt mondták hogy nem adnak vissza se pénzt se nem cserélik ki.

Valami felső "vezetőségnél" vagy valahol tudok reklamálni? Nem boltnál, hanem valami hivatalnál vagy akárhol hogy nézzék meg miket árulnak?

2022. ápr. 26. 16:04
 1/10 anonim válasza:
Orsay 11500 Ft-os ruhával jártam így. Semmit nem tudsz.
2022. ápr. 26. 16:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Fogyasztóvédelem?
2022. ápr. 26. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, fogyasztóvédelem. Időnként az is elég nekik, ha csak megemlíted őket. Ezzel párhuzamosan a panaszkönyvet is kérd el tőlük.
2022. ápr. 26. 16:14
 4/10 anonim válasza:
Fordulathatsz oda, de sok minden nem lesz. Ha ők nem úgy adták el, hogy ki volt szakadva, akkor nincs felelősségük,ezt meg bizonyítanod kellene. Viszont ha rajtad szakadt szét, esetleg a gyártónál lehet reklamálni, de ott is bizonyítani kella gondolom, hogy nem akadt bele vmibe és azért szakadt ki, na meg, hogy nem preselted e bele magad.
2022. ápr. 26. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, fontos lenne tudni, hogy hol és miként szakadt. Ha bénán varrták meg, és ott, akkor jogos.
2022. ápr. 26. 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Be kell írni a panaszkönyvbe, blokkszám, stb. mikor történt az eset, nem veszik vissza, nincs csere, stb. nagyon alaposan leírni az egészet, ill. kihívni az üzletvezetőt, vele is tisztázni, és azt is beleírni a panaszkönyvbe, hogy vele is beszéltél.

Fényképet tehetsz fel a szakadásról és a képmegosztó linkjét is beírhatod a panaszkönyvbe. Ill. én beírnám, hogyha nem változtatják meg az álláspontjukat, akkor a Békéltető Testülethez fordulsz.

Blokkot meg kell tartani.

A Vásárlók könyvéből általában az első - eredeti - oldal a tiéd DE figyelj oda, hogy le legyen bélyegezve, cégbélyegzővel az összes oldal (enélkül nem tudod bizonyítani igazán, hogy ottani panaszról van szó, ill. kitesznek egy másik panaszkönyvet, és ezt eltüntetik, vagy hasonló). Ha nincs, akkor ennek hiányát is írd bele a panaszkönyvbe (eleve úgy kell kitenni, hogy az összes lap le van bélyegezve.

30 napon belül kötelesek ajánlott levélben válaszolni. Amennyiben nem vagy megelégedve a válasszal, akkor ingyen fordulhatsz a Békéltető Testülethez.

A ruha bevizsgálása (anyaghiba) az eladó költségére megy ha kiderül, hogy nem te vagy a hibás.

Olyan esetben, ha nincs lebélyegezve a vásárlók könyve, és iszonyat patkányok, stb. ill. nem válaszolnak 30 napon belül, akkor a jegyzőnél tudod felnyomni őket ha jól tudom. Ezért rendes bünti jár.

Ha jól tudom, most már lehetséges az is, hogy lakcím helyett e-mailcímet adsz meg és e-mailben kapd meg a választ, így kevésbé érezheted magad fenyegetve, ha "olyan" helyen vásárolsz, ahol kinézed a veszélyt az eladóból.

2022. ápr. 26. 17:07
 7/10 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 26. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Fogyasztóvédelem ruha ügyben:

[link]

2022. ápr. 26. 17:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Nade várjunk. Honnan tudjuk hogy nem a kérdező a hülye és nem látja hogy dagadt?! Az nem az eladó felelőssége
2022. ápr. 26. 20:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Ezt nem nekünk kell látni. Erre van szakértő, akik bevizsgálják, hogy anyaghiba volt-e, vagy szégszaggadták, vágták, égették, fejtették, stb. a ruhát, magyarán hogy ki a felelős.

Ha anyaghiba, ill. gyártási hiba és hasonló okozta a bajt, akkor jár a csere, vagy pénz vagy javítás.

Eggyik forrás szerint én úgy tudom, hogy ezek közül a vevő dönt, hogy mit akar, és én mindenképpen a cserét választanám, ha valami akciós cucc volt, és szeretném, vagy ha nagy a csalódás, akkor pénzt, de javítást csak akkor, ha nagyon ragaszkodok hozzá.

2022. ápr. 26. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!