Az ügyfelem velem akarja fizettetni a bírságait?
Egyéni, katás könyvelö vagyok (nem cég!), 2022. Január 1-töl szerzödéssel elvállaltam 3 cég (Kft) könyvelését. A tulajdonos (ugyanaz) így is kötekedett az áron, így végül havi 10-10-10 ezer forintban állapodtunk meg. Édesanyámnak könyvelö cége volt (már rég nyugdíjas, súlyos beteg, sajnos nem tud segíteni), onnan tudom, hogy évekkel ezelött is dupláját kérték volna el ezekért Budapesten. Nem még ma.
Kiderült, hogy ezeknek a cégeknek az egész múlt évre semmi (de semmi, még nullás se) nincs beadva. Én figyelmeztettem a tulajdonost e-mailben és ajánlatot tettem, hogy cégenként 120 ezer forintért megcsinálom a múlt évet neki. A válasz az volt, hogy én pénzéhes vagyok és ö nem fizet. Azóta nem tudtam elérni sokáig. Már vissza akartam adni ezeket a cégeket, amikor jelentkezett az ügyvédje, hogy az elözö évre (amit ugye nem én [nem]csináltam) havi 100 ezer bírságot kapott cégenként az ember. Magyarul összesen 3.600.000 forintot és ezt nekem kell befizetnem, mert én vagyok a könyvelö és az én kötelességem, hogy minden rendbe legyen a cégnél. Be fogják bizonyítani a bíróságon az igazukat és bepereltek, nemsokára kapom a papírokat állítólag.
A szerzödésben világosan leírtam, hogy a könyvelési feladatokat 2022.01.01-töl látom el, aláírta. Szerintem nincs igazuk. A férjem fejében az is megfordult, hogy direkt hozta ide ez a csaló a cégeit, ez volt a célja végig! Vagy hogy én vigyem el a balhét mint “kis fiatal kezdö könyvelö”. 26 éves vagyok, nincs 3.6 millió forintom.
Szerintetek mi lehet ebböl, kinek van igaza? Bukhatom ezt a pert?
"A szerzödésben világosan leírtam, hogy a könyvelési feladatokat 2022.01.01-töl látom el, aláírta."
Akkor mi a gond? Bíróság bekéri a szerződésed majd lezárja az ügyet azonnal.
Havi 10.000-ben megállapodtok, de pénzéhes vagy, hogy visszamenőleg UGYANAZON az áron felajánlod neki az elmaradt könyvelések megcsinálását?
Nem véletlenül mondják, hogy a leghülyébbeknek van a legtöbb pénzük...
Sajnos nem ennyire egyszerű a dolog a perrel. Ő vallhatja azt, hogy te korábban feketén csináltad a könyvelését, és ha te nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét, akkor a szerencse fog dönteni az ügyben (vagyis hogy mennyire hisz neked/lett megkenve a bíró). Mindenképp kellene egy ügyvéd, hogyha tényleg perre kerül a sor.
A történetből pedig vond le a tanulságot: aki szarrágóskodik, annak nem vállalsz munkát.
Nagyon sajnállak, tényleg kellemetlen egy helyzetbe kerültél önhibádon kívül, amiből csak áldozatok árán fogsz majd tudni kikeveredni. Egyébként a férjednek igaza van, végig erre ment ki a játék, ezért sem ment bele, hogy pótold a korábbi évet.
2, köszi neked is! Igazad lesz, jól látod. Talán az dönthet az ügyben, hogy 2021-ben szereztem meg a regisztrációmat, így akkor elvileg nem is vállalhattam volna el semmit, legalábbis nem lett volna aki beadja a beszámolót. Ennyi eröböl vallhatja azt is, hogy a pénzügyminiszter csinálta a könyvelését, arról ugyanúgy nincs bizonyíték, mint arról hogy én. Mellesleg nem tudom hogyan müködik a bíróság, de be tudom mutatni a híváslistáimat, e-mail címemet, hogy én ezzel az emberrel elötte soha nem beszéltem! Az már egy nagyon nagy konspiráció lenne, hogy titokban füstjelekkel találkoztunk. Nagyon szemét, mocsok ember vannak sajnos. Csomó pénzembe fog kerülni az ügyvéd. Bemutatom majd a bírónak, hogy elküldtem neki az e-mailt amiben leírtam milyen hiányosságok vannak a múlt évre nézve és a többit is. Az meg látszódik, hogy azóta nem kaptam töle választ.
Talán csak ezzel akarnak rávenni, hogy fizessek helyette! De milyen ügyvéd az ilyen, aki ebben részt vesz?
Az is benne van, hogy megfélemlítenek, és arra akarnak rávenni, hogy peren kívül megegyezz velük.
Még egyszer mondom, az ügyvéd úgy működik, hogy ha nyer, ha veszít, az óradíjat ki kell neki fizetni, ami nem 500/óra. Szóval neki ebből a szempontból mindegy.
Nálunk a családban volt hasonló; egy rakás pénzt lenyúlt tőlünk nagyapám, utána meg azzal fenyegetőzött, hogy a 40 évvel ezelőtt a házunkra rakott haszonélvezete alapján még ő követelőzik. Ott is ügyvéden keresztül fenyegetőzött, csak épp azt nem kalkulálta bele, hogy jó, éljen a haszonélvezetével, csak akkor mi meg beköltözünk mellé a házába, ugyanis anyukámnak 1/4 része volt a szülői házból, így joggal költözhettünk volna oda. Az meg nyilván nem tetszett neki. De ha ez nem lett volna, a pénzéhes nagyapám szemrebbenés nélkül földönfutóvá tett volna minket.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ebben az esetben is volt egy gerinctelen ügyvéd, aki boldogan bevállalta ezt az ügyet, az nem számított neki, hogy kit tesz tönkre, pláne egy családon belüli ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!