Ha veszek egy gáz sprayt és az eladó honlapon azt írják, hogy közterületen használható (és viselhető), de mégsem és a rendőr megbüntethet, akkor jogi úton ezt a büntetést ki lehet fizettetni a bolttal?
Ez egyáltalán nem ilyen!
Ha te adsz nekem egy drága kabátot és egy aláírt papírt, hogy a kabát nem lopott aztán mégis az, akkor nem hiszem, hogy én mint vevő hibás lennék!
Már hogy lehetne? Nem a bolt használta.
Ha eladok neked egy kést és azt mondom, hogy ezzel legális bárkit leszúrni, akkor is csak ennyi eszed van?
"Ha te adsz nekem egy drága kabátot és egy aláírt papírt, hogy a kabát nem lopott aztán mégis az, akkor nem hiszem, hogy én mint vevő hibás lennék!"
Ezt elég rosszul hiszed. A leírt esetben orgazdaság bűntettét követed el.
Igen!
Miért ha veszek egy autót és kapok róla egy hivatalos papírt a kereskedőtől, hogy nem lopott, akkor engem fognak megbüntetni lopásért ha ezzel a kocsival megyek vásárolni?
Akkor is ha a lappal bizonyítani tudom, hogy én nem lopottként vettem és az eladó becsapott?
orgazdaság
Ez most komoly?
Akkor magyarázd már el, hogy ha pl: a tescoban veszek egy TV-t, akkor arról mégis, hogy döntsem el, hogy lopott vagy sem?
Gondolom ha téged elkap a rendőr gyorshajtásért, aztán elenged figyelmeztetéssel, akkor te bemész a rendőrségre befizeted a büntetést és fel is jelented a rendőrt, hogy nem büntetett meg.
Szerintem lószart!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!