Külföldi bankszámlára utaltam előre és megloptak, mit tehetek?
Sziasztok.
Angliába utaltam egy embernek előre 200.000 forintot, autóalkatrész ügyében. Ennek már egy hete, azóta letiltott és nem tudom elérni. Ismerem a bankszámlaszámát és a facebook beszélgetésről, illetve az adatlapjáról van képem. Mit tudok tenni, valahogy fel lehet jelenteni így, hogy nem magyar? Tudnak csinálni valamit?
Tudom, hatalmas hülyeség volt, de már nem csinálhatom vissza.
Köszi előre is a segítséget.
1. tanulsz az esetből.
2. szerződés volt, van? Bármi komolyabb bizonyíték, hogy el akart neked adni bármit az illető.
Amúgy én is konzulátust, vagy egy ügyvédet javasolnék.
3. Tehetsz büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen - De kicsit bonyolult lesz, mert az angol ill. ha az illető magyar, akkor a magyar törvények is vonatkoznak rá. Viszont ne húzd a dolgot, és ezt a feljelentést is ügyvéddel tedd, mert téged leráznak.
4. ha kiderül a tettes személyazonossága - feljelentés esetén ki fog, akkor EU és britt szinten jól működik a végrehajtás. Ha gyorsan elkölti és nincs semmi vagyona, akkor rosszul szívás, de akkor sem reménytelen, csak lassabb.
egy hét után már veszett fejsze nyele, abból kb 0% az esélye hogy látsz is valamit viszont.
Ettől függetlenül
Rendőrségi feljelentés.
Hogy mással ne tudja már túl sokszor megtenni a csaló.
És a bankodtól kérheted, hogy hívják vissza csalás gyanúja miatt. Kicsi az esély, hogy visszakapsz belőle bármit is, de a remény hal meg utoljára. Azt azért kérdezd meg előtte a bankodtól, hogy mennyi a díja egy ilyen "törlésnek". A saját bankod is felszámolhat az ügyintézésért jó párezer forint díjat, és utána akár még a külföldi bank is.
"Menj be a bankba! Ott ellenőrizni tudják a bankszámlát"
Hacsak nem egy frissen migrált bantu nevén van a számla, aki csak aláirt, semmi a nevén nincs és menekültszállón lakik. A kártyát meg odaadta a csalás elkövetőjének, mert amúgy sem tudta mire jó egy bankszámla, viszont akkor az azonnal ezért kapott tíz font hirtelen jól jött neki, mert kifutott egy ebédet. :)
"Hacsak nem egy frissen migrált bantu nevén van a számla"
Azon lesz.
Legközelebb legyen eszed, ne utalj előre semmit, senkinek, pláne úgy, hogy látatlanba (nem ismered személyesen az eladót). Ha másként nem lehet megvenni, akkor lebegjen az a szemed előtt, hogy át akarnak b*szni és mondj le róla!
Ez a tipp még ingyen volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!