Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan válhat egy település...

Hogyan válhat egy település önállóvá? Mennyi a minimális lakosságszám?

Figyelt kérdés

#falu #település önálló
2022. ápr. 10. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Mi számít lakosnak? Ott van pl. Budapest, nulla ember, 2 millió agyhalott, mégis településnek számít.
2022. ápr. 10. 16:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy település részre gondoltam. Van olyan falu amely egy városhoz van csatolva, ha nem tud megállapodni a várossal milyen módon válhat önállóvá?
2022. ápr. 10. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Minimális az egy fő. Az alatt nem minősül településnek.
2022. ápr. 10. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ezen múlik.

A közigazgatási határokat közös megegyezéssel alakítják ki és állami beleegyezés kell. Nincs értelme település résznek önállósodni ha nincsen akkora lakossága ami már önellátó lehetne önkormányzatilag.

Az önállósággal az is együtt jár, hogy a település világítását, az utak karbantartását, építését, az önkormányzatot és egyebet is önállóan kell eltartania a saját bevételeiből, ráadásul onnantól a másik településre nem lesz érvényes a közlekedési bérlet, nem fog átjárni a kukás autó sem stb. stb.

2022. ápr. 10. 17:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Ismerek olyan kis falut ahol nincs aszfaltozott útja közben több multi cég is van a területén.
2022. ápr. 10. 18:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 ÉS?
2022. ápr. 10. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Én hallottam valami településről, ahol összesen öt ember élt.
2022. ápr. 19. 12:38
 8/8 A kérdező kommentje:
7es van ilyen, de azóta már szigorítottak a feltételeken.
2022. ápr. 19. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!