Elképzelhető, hogy a nagyvárosok lakosságszáma növekedni fog pár éven belül?
Magyarországon Budaepst az egyetlen metropolisznak m9ndható város, már-már túlzottan minden itt központosul, rengetegen ide akarnak költözni, a jobb feltételek végett munkát vállalni stb. Ez nem tesz rúl jót szerintem az ország egészének, ha minden itt központosul.
Elképzelhető, hogy a jövőben Debrecen és mondjuk Szeged, Pécs, Miskolc is valamennyire növekedésnek indul? Debrecenbe most elvileg jön a BMW, megújul az úthálózat, az állomás környéke, ha minden igaz, valahol olvastam.
Rengeteg lakás épül, folyamatoaan bővül évről-évre. Elképzelhető, hogy pár év múlva ide is sokan költözni fognak vidékről, és a lakosságszám nőni fog? Mondjuk a mostani 200 ezerről olyan 300 ezerre akár?
Így is nézheted. De inkább azt értem, hogy a "vidék" népszerűbb lesz. Pláne úgy hogy most mindenki kezd hozzászokni a távmunkához. Szerintem újabb falus korszak jön: a munka marad, de nagyobb, olcsóbb házak, kert, és zártabb, családiasabb közösségek.
1es voltam.
Szerintem is inkabb az emberek videkre fognak visszahuzodni.
A klimatudatossag, egyszerubb, termeszetkozeli elet, sajat kiskert stb elonyt fognak elvezni a panelek es a forro varosok helyett.
Miert kene lemondani? Barmikor be lehet ugrani a varosba, ha szukseges.
A tavmunka elterjedesevel meg sztem mindegy lesz, ki honnan dolgozik.
Én tősgyökeres budapestiként költöztem el vidékre. Régen valóban ez a tendencia volt amit leírtál, de most gyakorlatilag BP rothad le, a vidék pedig reneszánszát éli.
A sok proli belpesten és az agglomerációban összeadódott a komcsikkal, akik még le vannak 50 évvel aradva, és lohasztják a várost. A valódi budapestiek meg menekülnek el.
Áhh, itt mindenki csak egy irányból fogta meg.
Az a helyzet, hogy település függő. Egyrészt van egy folyamatos nagy város felé áramlás a frissen végzettek miatt. Nincs kocsi, nincs lakás, így beköltöznek, hogy ne kelljen órákat utazni.
Viszont amint elkezd ismerkedni, esetleg családot alapítani esélyes egy kiköltözés agglomerációba, mivel addigra lesz spórolt pénze.
Szóval valami olyasmit kell elképzelni, hogy a semmi közepén lévő faluk elkezdenek megszűnni. Az agglomerációk meg nagyobb városok növekedni.
A mértéke az kérdéses, szerintem reális lesz az is, hogy Bp - ahogy Amerikában is - elkezd összeolvadni egyre több és több szomszédos várossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!