Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi jogunk van egy 14...

Mennyi jogunk van egy 14 évessel ha a szülei terrorban tartják?

Figyelt kérdés

Több kérdésem is lenne.

18 éves elmúltam. Van egy barátom, aki 14 éves elmúlt, de még nincs 15 éves. Vettem egy telefont és előfizetést, mert neki a szülei nem adnak. Ezt oda adhatom neki ideiglenesen használatba? Én fizetem az előfizetést, és nálam vannak a telefon papírjai is.

Ezt elvehetik tőle a szülei, vagy ha elveszik, én elvehetem tőlük, és visszaadhatom neki?

Ha én továbbra is tallákozgatok vele élőben, akkor feljelenthetnek engem a szülei?

Lenne erre a helyzetre megoldás? Nem vagyok jó a jogi utánajárásban.

2022. ápr. 9. 22:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Például sokat segítene, ha felnőtt létedre nem gyerekeket dugogatnál. Persze, terrorban van tartva, mert a szülők nem engedik, hogy a kiskorú gyereküket hegessze valaki. Én nem szaroznék sokat, letépném a töködet, kisfiú.
2022. ápr. 9. 22:52
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

Tehát homo kapcsolat?

Ez nem terror hanem normalis szülői féltes.

Nem a telefonról szól.

2022. ápr. 9. 22:55
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

Erre mi szükség van, milyen kapcsolatban vagytok? Miért tiltottak el tőle?

Odaadhatod neki a telefont, a szülei elvehetik, semmit nem tudsz tenni. Feljelenteni nem tudnak, de megtehetik, hogy mindenhova viszik-hozzák, hogy ne tudj vele találkozni.

2022. ápr. 9. 22:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Nem tíltottak el tőle. Engem nem tudnak. Nincs joguk feletgem. Őt sem tíltották el tőlem.

Hol van a jogi szöveg, ami kimondja, hogy elvehetik tőle az én telefonomat?

Miert nem jelenthetnek fel?

2022. ápr. 9. 23:19
 5/14 anonim ***** válasza:
88%
Telefon odaadása és a szex egy 14 évessel nem bűncselekmények
2022. ápr. 10. 00:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem adom oda úgy, hogy lássák, ha csak elveszik.

Nincs szex. Én csak barát vagyok. Van egy szerelme amúgy, aki nem én vagyok.

De ha odamennék a lányhoz sokszor, akkor feljelenthetnek? Vagy mivel elmúlt 14 éves, bárkivel talizhat, ha ő azt jogilag nem mondja zaklatásnak.

2022. ápr. 10. 01:21
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Szóval te felnőttként ha jól vettem ki homoszexuális kapcsolatot folytatsz egy 14 éven felülivel.

A fiatalkorú szüleinek -valószínűleg - fogalmuk sincs erről.

Nem engedik (számunkra ismeretlen okokból) a mobiltelefon hasunálatot.

...Talán van oka hogy miért nem. 🤦‍♀️

----

Erre neked az a megoldásod hogy veszel neki egyet?!

Tudnak rólad a szülei? Ha veszel neki egy telefont akkor mit mond, honnan van? Egyáltalán miért akarsz venni neki, ha a szülei nem engedik? Anyagi problémáik vannak? Miért vennék el?

"Hol van a jogi szöveg, ami kimondja, hogy elvehetik tőle az én telefonomat?"

Egykorúak lehetünk, de én mondjuk ebből a stílusból kiindulva helyből egy ügyvédhez fordulnék hogy hogyan szerezzek tőled távoltartásit.

Bocs, a barátod szüleiről van szó. Minimális tisztelet illik.

"Terrorban tartják". Na ezek után kíváncsi vagyok milyen terror lehet... este 10kor takarodó? Nem esnek hasra minden lépésétől?

És még neked áll feljebb, mert TE úgyis jobban tudod mi kell a másiknak, mint a szülei, akik eddig nevelték.

B+, most de felhúztál.

2022. ápr. 10. 01:27
 8/14 A kérdező kommentje:

7#, 6os válaszom, "Nincs szex"

Te, "ha jól vettem ki homoszexuális kapcsolatot folytatsz egy 14 éven felülivel"

Nos rosszul "vetted ki".

Nem vettem neki. Nekem több telefonom van. Az egyiket oda adtam neki és vettem bele előfizetéses sim kártyát.

Tudnak rólam a szülei. Mondtam is, hogy bemutatkoznék vagy akármi, de a 14 évesnek a szerelme nem akarja, és ő nem is mer bemutatkozni.

"Bocs, a barátod szüleiről van szó. Minimális tisztelet illik."

Van tiszteletem. Úgy is, hogy tudom, nagyon rosszul bánnak vele. Hatalmas félelmeket, szorongást, gyűlöletet ültettek el benne, és elfolytották minden értelemben. De ettől még ő neki jobban kell törődés, mint a szüleinek tisztelet.

Nem ismersz. De azt hiszed, a kép amit teremtettél magadnak a fejedben, a valóság.

"kíváncsi vagyok milyen terror lehet... "

Mondok pár random példát.

Iskolán kivül sehova se mehet, soha. Nincs telefonja, nincsenek normális ruhái, sőt alig van ruhája. Folyamatosan brutálisan egészségtelen dolgokat eszik, etetnek vele. Olcsó semmiket, és ritkán. Másfél péksütitől jól lakik. Néha összeesik annyira gyenge. Végtelen stressz az élete. A szülei azzal súlykolják, hogy mindenki csak ki akarja majd használni. Senkiben se bizzon, senki se fogja sose szeretni, ő gyári hibás, iszonyatosan fogyatékos, fura, csúnya, haszontalan, üvöltözés órákon át, amit csak hallgat, nem ritkán rángatják, lökdösik, zsarolják, éés még egy halom móka.

Hát ezeknél az embereknél bárki jobban tudja mi kell akárkinek... ://

Sajnálom, hogy azt hiszed, én húztalak fel.

2022. ápr. 10. 04:33
 9/14 anonim ***** válasza:
31%
Aha... harmadik kerékkent te vagy a jóságos cukrosbácsi..? Vagymi?
2022. ápr. 10. 09:32
 10/14 anonim ***** válasza:
31%

Amúgy meg elvehetik a telót.

Kiskorú, a szülei felelősek erte.

Teged megckörberöhögnek a rendőrsegen ha egy hasznalt teló elvetele miatt akarnal feljelentest tenni...

2022. ápr. 10. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!