Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van jogom a házban maradni?

Van jogom a házban maradni?

Figyelt kérdés

Párommal élettársi viszonyban vagyunk. Ő örökölte a házat. A fél ház van a nevén illetve az egész házra övé a haszonélvezeti jog a ház másik fele a kisfiúnk nevén van aki kiskorú.

Az lenne a kérdésem hogy nekem így van e még jogom a házban maradni?

2022. ápr. 6. 21:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
Addig nem érted, amíg el nem kell menned hirtelen százezres albérletbe gyerekkel és újra nem kell szervezned nulláról az életed.
2022. ápr. 6. 21:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
De ezt amúgy nem értem, hogy gondolod hosszútávon, te maradsz egy olyan házban, ami a másiké, ő meg menjen, ahova akár?
2022. ápr. 6. 21:54
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan “jogod” szerintem nincs, valoszinuleg a parod joindulatatol fugg, hogy maradhatsz-e vagy sem.
2022. ápr. 6. 21:56
 14/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem "kisfiúnk", hanem kisfiunk.
2022. ápr. 6. 21:58
 15/25 anonim ***** válasza:
77%
"Addig nem érted, amíg el nem kell menned hirtelen százezres albérletbe gyerekkel és újra nem kell szervezned nulláról az életed." Már hogyne érteném. Azt nem értem, hogy a fenében nem lehet előre gondolkodni, mikor más nyakára megy az ember, hogy legyen vésztartaléka. A kérdező meg az erősködéssel max annyit ér el, hogy a gyereket az apjánál helyezik el, mivel ő nem tud lakhatást biztosítani. Vagy hogy gondolta? Marad valakivel egy fedél alatt akivel szar a viszony? Esetleg a gyereket ürügynek használva megpróbálja kitúrni a férfit a saját ingatlanjából?
2022. ápr. 6. 22:55
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
Úgyhogy kérdezőm én nem azon agyalnék a helyedben hogy hogyan maradjak ott ahol nem látnak szívesen, hanem azon, hogy normális körülményeket teremtsek, hogy ne vegyék el a gyereket .
2022. ápr. 6. 22:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag kitehet.
2022. ápr. 6. 23:33
 18/25 Alex Fly ***** válasza:
77%
@15: mondjuk nem mindenki tud magának összeszedni annyi "vésztartalékot", ami egy ilyen helyzetben szükséges lenne - főleg ha mindenét a családjának és a közös életüknek a céljaira fordította és esze ágában sem volt csak magára gondolnia...
2022. ápr. 7. 01:20
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy szólok hogy a gyerek se biztos hogy nálad marad.
2022. ápr. 7. 02:12
 20/25 anonim ***** válasza:
28%
"mondjuk nem mindenki tud magának összeszedni annyi "vésztartalékot", ami egy ilyen helyzetben szükséges lenne" Akkor a gyereknek annál a szülőnél a helye aki élhető körülményeket tud biztosítani. Ez esetben az apánál.
2022. ápr. 7. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!