Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legálisnak reklámozott termékr...

Legálisnak reklámozott termékről, ha kiderül, hogy mégsem az, lehet-e jogi következménye?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mai nap folyamán találkoztam egy oldallal, ami legális kendert reklámoz, persze aromaterápiás célra, és nem felhasználói fogyasztásra.

Lehet-e valami jogi következménye annak, ha ezt ellentétesen bizonyítják (másképp: illegálissá nyilvánítják, mert nem mondtak igazat a THC % tekintetében), és én pedig rendeltem tőlük? Vagy félrevezetésként ők vonhatók felelősségre?

Elsősorban érdekesnek találtam, hogy reklámozásuk tiltott, de webáruházuk működhet, ezért nézett ki érdekesnek, egyébként pedig bejegyzett címen, bankszámla és egyéb fontos azonosítókkal létező magyar cégről beszélünk Pécsen.

2022. ápr. 4. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Nem lehet jogi következmény, mert nincs benne thc. Viszont vigyázz, vannak sokan akik ilyesmit meg orvosi cannabist fújnak le dizájner droggal, és fűnek adják el. Tehát akik ilyesmit rendelnek azt befigyelhetik. Csak óvatosan ;)
2022. ápr. 4. 20:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha nem tudok róla, hogy ilyesmit csinálnak, de megfognak,hogy mégis, annak lehet valami következménye?
2022. ápr. 4. 20:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha illegális amit forgalmaznak (és te azt megveszed) akkor téged is megbüntetnek. Az hogy ők hogy, mit, minek reklámoztak az tök mindegy. (Annyi hogy ha ők kábszert adtak el, akkor őket is megbüntetik.)
2022. ápr. 5. 07:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem a kérdést akkor azt szeretnéd tudni, hogyha te rendelsz cbd kendert amit úgy reklámoznak, hogy 0,2% a thc tartalma és valami módon ellenőrzik a terméket és jóval több thc van benne akkor felelősségre vonhatnak-e téged.

A rövid válasz: nem. Elvégre ha webáruházból barna cukrot rendelsz és heroint küldenek az sem a te hibád.

Viszont eléggé meghurcolhatnak, főleg ha nem tudod bizonyítani, hogy honnan vetted. A számlát pl érdemes megtartani.

2022. ápr. 21. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen azért ez már bennem is felmerült ...

Csomó EU-s webshopba lehet legál CBD flowert venni.

Hezitálok hogy kipróbáljam-e, nyilván ahogy fentebb írták azért valószínűleg nincs nagy kockázat tekintve számlák, rendelés, labor report stb.

Csak benne van a pakliba hogy magyarázkodnod kell a rendőr uraknak ami valószínűleg nem kellemes.

Ha meg ránézel erre a 1 éve készült videóra akkor abból kb az jön le hogy ha a hatóság azt mondja hogy "fű" akkor fű.

Ez azért vicces, de hát ilyen Európa legjobb helye. [link]

2022. ápr. 22. 12:38
 6/7 anonim válasza:

Bocsi a hoszabb kitérő miatt, csak gondoltam megosztom a történetem, hátha valakit érdekel. Részben kapcsolódik a témához bár konkrét választ nem tudok adni a kérdésedre.

Kb. 1,5 éve mikor még nem tudtam, hogy simán lehet venni EU-ban legális CBD virágzatot (de az is lehet hogy akkor még nem forgalmazták itt a környéken - nem tudom), rendeltem egy nem hivatalos forrásból (értsd: nem volt bevizsgálva a termék, de szinte nulla THC és magas CBD tartalommal reklámozta az eladó, ezt a termék ára is tükrözte, olcsó volt, az eladó kiléte ismeretlen volt), aztán a csomagom sosem érkezett meg. Erre kb. 3/4 évvel később jelentkeztek nálam a rendőrök, hogy be kell mennem kihallgatásra, és ott kiderült hogy lefoglalták a küldeményt. Na mondom fasza! Már rég beletörődtem, hogy a kb 10e Forintot elbuktam, de arra nem számitottam hogy ilyen nevetséges dologból lesz rendőrségi ügyem.

Napi szinten vaporizáltam már azt a virágzatot amit legális forrásból vásárolok. A kihallgatás előtt 2 héttel már abszolút nem fogyasztottam mert attól féltem, hogy pozitiv lesz a vizeletmintám, de azért biztam benne hogy nem lesz gond. Végülis alig van benne THC, nem? Hát és láss csodát még igy is kimutatatták benne a THC bomlástermékeit. 15ng/ml-es THC tesztet használtak ami azért a boltban kapható 50ng/ml-esnél jóval érzékenyebb. Úgy néz ki ha sokat fogyasztasz belőle és érzékeny tesztet használnak a zsaruk még igy is meg lehet bukni a teszten. Egyébkén a lefoglalt virágzatot bevizsgálták, marihuánának titulálták, de nem adták meg a pontos hatóanyagtartalmát, csak annyit irtak, hogy 0,3%-20% közt volt a THC. Nagyon kiváncsi lettem volna hogy mégis hány százalékos volt, ha már ilyen felhajtás lett az egészből, de az sajnos nem derült ki. Tudnám akkor mi kerül annyiba ezeken a szakértői vizsgálatokon, ha még a pontos hatóanyag tartalmat sem hozzák nyilvánosságra.

Igen, a magyarázkodás kellemetlen. A rendőrők meg a törvényhozók sem vágják a témát. Az gubó egy az egyben úgy néz ki mint a marihuána, erős illattal stb. Még igy is parázni szoktam ha utazok vele, pedig a számlát is hordom magammal. Az bolt ráadásul azt irja, ha felbontod a csomagot már nem vállalják a felelősséget érte, ami részben érthető is, de részben meg nem, mert akkor hogy bizonyitom, hogy ami a zacskóban volt azt tényleg a hivatalos boltból vettem? Szóval nekem ezek a paráim nagyjából, meg ugyey ha elterelésre fogok járni és pl. tesztelik a vizeletem (nem tudom, hogy ott szokták-e), vagy ha megállitanak kocsival és akkor tesztelnek, akkor simán megbukhatok, miközben egyszer sem tépek be. Nevetséges, de ez van. Egyébként már kb fél éve nem hallottam a rendőrök felől, gondolom nincs kapacitásuk ilyen nagy horderejű ügyekre, de azért már jó lenne túllenni az egészen.

2022. jún. 3. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Na igen erre gondoltam kb. a nagy precíz rendőrségi bevizsgálás.

Hogy a ----- van hogy nem adják ki a laboreredményt vicc.

Ezek elvileg be vannak vizsgálva...

Ha ilyet találnak akkor vajon neki se állnak cseszegetni ?

Szerinted ez

[link]

vagy ez

[link]

itt GLS-t ír.

2022. okt. 13. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!