Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire jogszerű a végrehajtá...

Mennyire jogszerű a végrehajtás a lentebb leírtak alapján?

Figyelt kérdés
Törvényszéki végzés alapján fizetnem kell az ellenérdekű fél ügyvédi költségét. Ezzel semmi gondom nem lenne. Írtam az illetőnek magánokiratba foglalt levelet hogy kp-ben akarom személyesen kifizetni. Nincsen jogszabály arra vonatkozóan hogy miként kell fizetnem tehát jogszerűen megtehetem. Az illető nem jelent meg semmilyen hivatalos levelet nem írt nekem hanem egyszerűen végrehajtást kezdeményezett ellenem ami így egyből plusz 400.000.-ft költséget jelent. Mit tehetek hová fordulhatok mert ez így nagyon nem tisztességes hogy én fizetnék de ő meg nem együttműködő.

2022. ápr. 4. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Van bizonyítékod arról, hogy átvette a levelet? Tértivevény, vagy valami?
2022. ápr. 4. 13:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen van.
2022. ápr. 4. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
És addig vártál a válaszára, amíg lejárt a fizetési határidő? Ha fizetni akartál fognod kellett volna a pénzt, elmenni hozzá és kifizetni. Megkapta a leveled, tudomásul vette és várta, hogy megjelenj a pénzzel a határidő letelte előtt. Nem feltétlenül kellett neki válaszlevelet írni, mivel nem kérdezted, hogy kifizetheted-e kp-ben, hanem kijelentetted, úgy fogsz fizetni, csak éppen nem tetted meg.
2022. ápr. 4. 14:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Úgy osztod az észt hogy nem is tudsz semmit. Mozgásomban korlátozott vagyok hogy menjek te nagyok okos?
2022. ápr. 4. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:

"Mozgásomban korlátozott vagyok"

Mert ezt nem mondtad, te nagyokos. Így honnan kellett volna tudnom?

2022. ápr. 5. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!