Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kell-e illetéket vagy járuléko...

Kell-e illetéket vagy járulékot fizetni ?

Figyelt kérdés

Egy példán szemléltetném a helyzetemet amibe kerültem és egyáltalán nem számítottam rá.

Józsi meghal, végrendeletében Pistára hagyja minden ingóságát és ingatlanát is. De mielőtt meghal halálos ágyán arra kéri Pistát hogy a házat adja el és adjon a pénzből Jolikának.

Hova sorolja ezt a jog? Jolikának ebből keletkezik bármilyen fizetési kötelezettsége ?

Hiszen az öröklés szóban történt, a pénzt ezért kapja. De Pisti utalja el neki az összeget. Hogy működik ez ?

2022. márc. 30. 18:32
 1/2 A kérdező kommentje:
Szóbeli öröklés alatt azt értem hogy Jolika végülis az örökséget kap Pistán keresztül de ennek nincs írásos formája.
2022. márc. 30. 18:34
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem, mert ez tanuk jelenlétének hiányában nem bizonyítható, és ebben az esetben a végrendelet szerintem a mérvadó, de persze ha emberünk hajlandó átutalni az összeget, miután ő megfizette a szükséges költségeket, az más tészta.
2022. jún. 24. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!