Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben beperelhet a...

Ilyen esetben beperelhet a magántanár?

Figyelt kérdés

Vettem tőle órát, de borzalmas szinten oktat. A házit is magamnak kell kitalálni mi legyen, ő nem ad házit.

Kitaláltam valamit, megírtam. Kértem nézze át, de leszarja.

Nem is azt tanítja amit kértem tőle, hanem azt mondja majd talán kitérünk arra is.

Nem voltam így hajlandó fizetni, most meg már bíróságra vinné az ügyet, hogy nem fizetek és tartozok neki.

2022. márc. 26. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Semmi gond. Fizess nekem bődületesen sokat és csak azt fogod tanulni amit én adok. Számon is fogom kérni ezerrel, ha hibázol kapod a körmöst!
2022. márc. 26. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

A megtartott órákért nem fizetni olyan, mintha nem fizetnél étteremben, mert nem ízlett az étel.

Ha nem tetszik, nem jársz vissza, de nem kifizetni ami már megtörtént, az szinte lopás.

Ettől függetlenül gondolom semmilyen papír nem született a tevékenységről, sem szerződés, szem számla, akkor meg perelni nehéz.

2022. márc. 26. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Utólag nem vonhatod vissza a megtartott óráit.

Akkor kellett volna szólnod neki, hogy nem kérsz belőle többet, és vége.

Az, hogy milyen minőségű volt az órája az nem számít, ő ott volt és tanított téged, te meg ott voltál és hallgattad. Ezzel teljesült az óraadás.

Egy moziban sem mehetsz vissza a pénztárhoz, hogy adják vissza a pénzedet mert nem tetszett a film. Megnézted, onnantól vége.

Ami óra le lett adva azt ki kell fizetned. Többet nem.

2022. márc. 26. 14:38
 4/8 A kérdező kommentje:
De óra közben is többször mondtam neki, hogy ez nem érdekel, ne így tanuljunk stb.
2022. márc. 26. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ez nem számít. Akkor is megtartottátok az órát és nem álltál fel, nem mentél el.
2022. márc. 26. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A rossz minőségű szolgáltatás is csak igénybe vett szolgáltatás. Nem azért fizetsz, hogy megtanuld az adott valamit, hanem a magánóráért. Az pedig kétségtelenül meg lett tartva, tehát köteles vagy kifizetni.

Persze ha nem tetszik a szolgáltatás, nem kell visszajárni hozzá.

2022. márc. 26. 15:34
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
Van róla bármilyen bizonyiték ,hogy megjelentél azon az órán? Valamint adott számlát a szolgáltatásért? Én ezt csak blöffnek mondanám , biztos még fiatal vagy és így próbál manipulálni . Nem tudom milyen nagyságban van a tétel , de nem hiszem , hogy pár ezer forintért alapos bizonyitékok nélkül téged elitélnének. Ám van ennek egy erkölcsi oldala , amikor még egyetemista voltam nekem is volt részem hasonló szituációban . A tanárnak semmit nem adtam volna , mivel borzalmas volt , de akkora arc társult a semmilyen tudásához , hogy az hihetetlen. Én kifizettem mivel “megtartotta az órát” , de többet soha nem kerestem és ha érdeklődtek felőle , akkor természetesen elmondtam a véleményemet meggátolva , hogy kidobják az ismeröseim a pénzüket az ablakon. Tanulság? Ne dobd el a becsületedet forintokért , sokkal nagyobb veszteség számára ha elmondod másoknak a tapasztalatodat róla , természetesen ami tényleg valós. Ezáltal még másokon is segíthetsz , hogy az ilyen kontárok ne tudjanak ilyeneket csinálni.
2022. márc. 26. 16:09
 8/8 anonim ***** válasza:
40%
Hát jelentsen fel, a NAV szeretni fogja az fix..
2022. márc. 26. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!