Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel tudok így mondani?

Fel tudok így mondani?

Figyelt kérdés
Van egy 3 év alatti gyerekem, de már visszatértem munkába 2 éves kora előtt. Most ha nyilatkozok arról, hogy fizetés nélküli szabadságra mennék gyermekgondozás címén másnaptól (köteles elfogadni) És a fizetés nélküli alatt felmondok, akkor nem kell ugye visszatérnem ledolgozni a felmondási időt? Vagy vissza kell?

2022. márc. 26. 07:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Miért, másoknak nem eszköz?

Nekem úgy tűnik, hogy anonimtást kihasználva bunkózol valakivel, aki csak segítséget kért.

2022. márc. 26. 18:36
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

#21-nek:

Rosszul látod.

Én mindenkinek segíteni próbálok, a saját tapasztalataimból párhuzamot vonva.

Ha valakinek nem fekszik a dolog, azt lehet normálisan is közölni, ekkor legfeljebb annyit mondok hogy ha meggondolja magát, akkor kérdezzen nyugodtan.

De ha a kérdező kultúrálatlan paraszt módjára le akar iskolázni (akkor mi a faxnak kérdez ha olyan qrva okos), majd gúnyolódik ahogy a kérdező tette a #7-es válaszában, azzal én is bunkózni kezdek.

És a rossz hír, hogy élvezem!

2022. márc. 26. 18:42
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként nem egyszer fordult elő hogy itt elítélte valaki a felfogásom, közben pedig megkeresett priviben. Ezekre haragszom kicsit, de ha tudok, segítek.
2022. márc. 26. 18:45
 24/32 anonim ***** válasza:
41%

"Legyél már kicsit önállóbb"

Már ez is elég lekezelő volt.

Nekem a 2-es, és a 3-as válaszod sem tűnt segítőkésznek.

2022. márc. 26. 19:00
 25/32 A kérdező kommentje:

DK-s hulyegyerek...

Szerintem leginkább nem érdekli a kutyát sem a porhintesed, amivel itt szórod a népet.

Kezdjük ott, hogy a nagy jótanácsod az volt, hogy "Ez az egész felmondási idő egy vicc."

Ennyi erővel laponként kitörölheted a nagy szaros seggedet a Munka Törvénykönyvével. Az a helyzet, hogy ha valami komolyabb munkakört is betöltöttél volna valaha a "fekete mosogatós srác" poszton kívül, akkor talán lettél volna már olyan élethelyzetben, amikor nem 2 tizedmasodperc alatt találnak a helyedre egy másik suttyót, de nem volt.

Konkrétan az nem engem / minket minősít, hogy neked nem kellett kifizetni / ledolgozni a felmondási idődet. Ettől te nem vagy tökös, csak értéktelen a munkaerőpiacon. Nekem, meg általában a foglalkoztatottak nagy részének le kell. Hello.. Ennek törvényi szabályozása van az MT-ben.

Lehet a te munkád egy kalap szart sem ér, vagy még nem sikerült megmaradni egy helyen sem a 90napos próbaidőn túl, de ez nem minket minősít kis tökös...

2022. márc. 26. 19:08
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

Neked aztán van értéked!

Szeretik az olyan alkalmazottakat akik a saját érdekeikkel szemben is úgy ugrálnak, ahogy fütyülnek nekik.

És maradjunk annyiban hogy bár 45 vagyok, de bejelentett munkahelyen mindössze 2-3-szor dolgoztam. Régebben "kiskönyv"-el dolgoztam, manapság napi lejelentéssel. Egy qrvát is csak megbaxunk, de nem vesszük feleségül! Nekem nem fogja többet senki előírni hogy mikor túlórázom (soha), mikor dolgozom szombaton (soha), és mikor keresek ad-hoc másik munkahelyet ha nem tetszik a rendszer!

2022. márc. 26. 19:15
 27/32 A kérdező kommentje:

Hú, te aztán az élet császára lehetsz. Menő vagy. 45 évesen anyukáddal laksz?

Egyébként én itt befejeztem, verd meg az asszonyt seggfej, ne rajtam éld ki magad.

2022. márc. 26. 19:25
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Én tudok élni.

Te nem.

Ennyi.

2022. márc. 26. 19:28
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
DK-s a felmondási időnek törvényi háttere van,azt le kell tölteni,ha nem,akkor bíróságra viheti az ügyet az exmunkáltató és még a bizonyított kieséseket is rádverhetik. Nyílván lehet szabotálni a munkát,de ha ebből kára származik a cégnek,azt is rádverheti,még akkor is,ha véletlen tévesztesz,vagy kisebb balesetek történnek,mint ahogy írtad az első hozzászólásodban. Vannak cégek,akik inkább elengednek közös megegyezéssel és vannak cégek,akik foggal körömmel ott fognak tartani mert nélkülőzhetetlen a munkád. Valőszínű,hogy te eddig olyan helyeken dolgoztál,ahol nem voltál pótolhatatlan munkaerő (nem sértésként írom). Nálunk ragaszkodnak a felmondási időhőz,mert a céget is kötbérezik az el nem végzett munka miatt és ezt át is hárítják az alkalmazottra,ha miatta kötbérezik a céget. Ha nálunk nem dolgoznád le a felmondási időt, milliókra tudna perelni a cég,mert ennyi kárt simán tudna bizonyítani,amit okoznál.
2022. ápr. 3. 11:21
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd őt! Erőszakos, kivagyi, lekezelő ember.

Egyébként azt is írta, hogy 12 éve DK-s párttag.

Gondolom az a "munkája" hogy egész nap itt okoskodik, csak szegénynek nincs miből.

2022. ápr. 3. 12:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!