Fel tudok így mondani?
Ez az egész felmondási idő egy vicc.
És mi a faxt csinál ha te nem vagy hajlandó?
Legyél már kicsit önállóbb.
Velem a Pizza Hut-ban akarták ledolgoztatni. Elmosolyodtam, és megkérdeztem hogy: biztos?
Nem kellett ledolgoznom. XD
A saját munkád kapcsán te vagy az, aki a legjobban tudja hogy hogyan lehet szétszívatni a munkáltatót anélkül, hogy konkrét kárt okoznál.
Ha szabotálod a melót akkor mit tud tenni?
Kirúg? XD
Kérdező
Ha fizetés nélküli szabadságon vagy akkor a felmondási időd végén szakad meg a kapcsolatotok és ennyi. Felmondasz április 1-el és a felmondási időd 1 hónap, akkor a szerződésed megszakad május 1-el. Közben éppen úgy fizetés nélküli szabadságon vagy - a felmondási idő alatt is.
Pont emiatt a cég nem fog a felmondási időhöz ragaszkodni, mert neki hulla mindegy, hogy mikor és meddig nem kapsz tőlük semmi pénzt, mert közben járulékokat sem kell utánad fizetniük. Vagyis bejelented a felmondásod, megmondja a főnököd mikor menj be aláírni a leszámolási papírokat és elbúcsúztok egymástól.
Akkor van szerepe a felmondási időnek ha a cég mondana fel neked és még köteles lenne fizetést adni neked a felmondási időre meg végkielégítést. Ha te mondasz fel akkor ebben az esetben egyik sem jár nekik.
De fontos, hogy csak akkor teheted meg ha hivatalosan már elfogadták, hogy fizetés nélküli szabadságon vagy. Ha előtte jelented be a felmondásodat akkor az üti a fizetés nélküli szabadság iránti kérelmedet, automatikusan a felmondási idő lép életbe.
#2 vagyok.
Kérdezem az engem lepontozót, hogy mit tud tenni egy munkáltató, ha szabotálod a munkaköröd?
Lassú vagy, tévesztesz, hetente egy napra betegszabi vagy táppénz a gyerekkel, "véletlen balesetek" következtébeni hibázások, értetlenkedés, stb.
Egy DK-stól ne várj többet, ennyi telik.
Oh, Köszi 4es, akkor jól gondoltam. Úgy tervezem, hogy a gyerekem 3 éves kora előtt 60 nappal mondok majd fel és addig még (kb fél év) maradok fizetés nélkülin.
Esetemben amúgy az áll fenn, hogy a pozíció amiben vagyok, nem betölthető betanulás nélkül. A betanulás több hónap. Gyakran van munkaerőhiány, ezért valószínű, hogy nem köszönnék meg, ha egyik napról a másikra beintenék, hogy csá, de hát ez van, sokmindent nekem sem kellett megköszönnöm az elmúlt 11 évben amit kaptam... Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten...
#9 Nem értelek, miért akarsz fizetés nélküli szabadságra menni? Minek?
Egyszerűen bejelented, hogy amikor letelik a gyes, akkor nem akarsz visszamenni dolgozni és ennyi. Jelzed a főnöködnek, hogy keressenek valakit helyetted és hogy úgy adják ki a felgyűlt szabadságodat, hogy a gyereked 3 éves kora után közvetlenül legyen, ami egyben letakarja a felmondási idődet is. Így nem szakad meg a biztosítotti jogviszonyod, nem szúrsz ki a cégeddel sem és magaddal sem, nekik sem kell egy fillérrel sem többet kifizetniük számodra, mint amit amúgy is muszáj lenne ha felmondanál.
Ha most tudod, hogy nem akarsz ott dolgozni, akkor csak beszélj erről a főnököddel, most nem a céged fizeti az ellátásodat sem, járulékaidat sem és a felgyűlt szabadságodat mindenképpen kötelesek kiadni, fizetni. Így be tudják tervezni, senkit nem ér kár, nem csinálsz butaságot sem és egyből kérvényezheted az államkincstárnál, hogy anyaságin maradhass otthon a harmadik gyerekeddel. Ez a gyes összegét jelenti, folyamatos biztosítotti jogviszonyt jelent, bármikor megszakíthatod és mehetsz dolgozni. Én is így voltam otthon még a 3. gyerekünk után egy ideig. Gyed, gyes, majd anyasági - és amikor elég nagyok lettek meg olyan állást találtam ami megfelelő volt, akkor bejelentettem, hogy megszakítom és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!