Mit jelent ez? Hogyan értelmezzem? Lehet belőle bajom?
ez a lényege: bejelentett FŐÁLLÁS mellett végezhető, kiegészítő tevékenység, ami után a jövedelemadót is neked kell megfizetned, mivel az a fizetésedből nem vonják le.
nem alkalmazotti/biztosítotti jogviszony!
nem vagy bejelentve, adót járulékokat nem fizetnek utánnad, ha orvoshoz mégy alapellátás után is fizetned kell, (ha nincs mellete főállásban végzett, bejelentett munkahelyed) mivel a járulékokat sem fizetik utánnad. (saját magadnak kell a min. meghatározott összeget lepengetni ahhoz, hogy ingyenes alapellátást kapj)
Ezt is írták, hogy: "A munkavégzésre megbízási szerződés vagy cégek közötti szerződés formájában van lehetőség. Az első esetben nincs szükség dokumentumokra. A magánszemélyként kötött szerződés esetében csupán a bérszámfejtés szükséges adatok megadására van szükség."
Ha én magánszemély vagyok, akkor rám a megbízási szerződés érvényes? Ekkor az adószámomat (meg a banszámlaszámomat) elkérik? Ha utánam nem fizetnek, miért kérik el az adószámomat (ha azt kérik el)?
Fizetik utáénad azokat a közterheket, amelyeket bejelentett főállás melletti megbízásos jogviszony esetén kell.
Vagy kiválthatod az egyéni vállalkozói igazolványt és dolgozhatsz nekik számlaadással, gondolom.
Várj! Az írták, hogy "nem alkalmazotti/biztosítotti jogviszony". Erre azt írta az 1. válaszoló, hogy nem jelentenek be, és nekem is ez uigrott be előszőr. De te azt írod, hogy bejelentenek.
Bocsi, hogy nem értem, de nem vagyok otthon sajnos ebben a témában, ízért írtam ide. Nem akarok feketézni, meg semmi törvénytelenbe keveredni. Azt már tudom, hogy nyugdíjat amúgy sem fogok kapni, hiszen nem lesz, aki "megtermelje", szóval kénytelen vagyok magamnak félrerakni pénzt havonta, szóval, gyűjtögetni a számlámon.
Ez lehet bejelentett állás? Mi az a bejelentett állás, és hol kell bejelenteni?
Olyan munkáról van szó, ami otthonról végezhető (sajnos), telefonos meló, de van a cégnek más féle munkája is (pl. gépelés).
Néztem álláshirdetéseket, de mindenhova kérnek diplomát. Ahhoz minek kell diploma, hogy naponta felhívjak 50-100 embert, és érthetően, világosan és udvariasan elmondjam nekik, hogy ennyi Ft tartozásuk van, kérem, fizesse be? Ehhez csak jó beszélőke kell, és normális mértékű határozottság, ami meg van nekem (szóval, nem ez a slendrián, foghegyről beszélő stílus).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!