Kié a felelősség, ha a ház előtti vízelvezető árok feletti híd beomlik egy rajta megforduló autó miatt?
Az egyik szomszédom rendszeresen az én hidamon fordul meg, pedig elég rozoga a híd. Sok-sok évvel ezelőtt egy kis Polski autóra lett építve, ő pedig egy platós kisteherautóval szokott rámenni. Emiatt felhívtam rá a figyelmét, hogy ne tegye, mert beszakadhat, és az se neki, se nekem nem lenne jó. Ő azt mondja, hogy közterületen van, és azon a hídon fordul meg, amin csak akar. Gondoltam már arra, hogy teszek ki valami sziklát, viszont nekem is van autóm, amit heti 1-2x használok, és nem szeretném minden alkalommal a sziklát emelgetni.
Ha esetleg megtörténik a baj, kinek a felelőssége lesz? Az enyém, mert az én hidam, vagy az övé, mert nem győződött meg, hogy ráhajthat-e? Egyáltalán rámehet-e?
Szúrj le a földbe két vasat, tegyél rá műanyagflakont a biztonság kedvéért, és kössél rá egy szalagot,ami elzárja a rávezető utat.Így nem tud rámenni.Mikor te meg mész el egy laza mozdulattal eloldod az egyik felét a szalagnak és ennyi.Mikor meg visszateszed a kocsit újra kifeszíted a szalagot.
Ha kérdi miért a szalag, megmondod hogy felújítod majd...majd...majd...majd...fél év után is majd... :)
Ráhajthat, hiszen közterület és nincs a forgalomtól elzárva.
Az, hogy a hídnak a karbantartása és adott esetben javítása kinek a felelőssége az területenként változik, a helyi szabályozást kell kiderítened pl. az önkormányzatnál. Nálunk pl. a telek behajtókat az önkomrányzat építette amikor a vízelvezető árkokat kialakították és ha gond van velük akkor is őket kell hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!