Szerinted az pár száz videó ami jelenleg kinnt van magyar nyelven ki egyezett bele a közzétételébe? Magánvádas esetben ha valaki megtalálja és úgy gondolja ez nem oké abban az esetben lehet bonyodalom belőle természetesen. De ha csak nem direkt az orruk alá dugod a videót akkor nagyon kicsi az esélye hogy bárkinek is Problem lesz.
2022. márc. 13. 04:37
3/11 anonim válasza:
Ha valaki feljelent, mert telefonbetyarkodsz, abbol lehet bajod.
2022. márc. 13. 04:59
4/11 anonim válasza:
Ha a másik fél neve nem hangzik el (pl. valami hivatalt hívsz, ahol az elején bemutatkozik),nem írod ki a videó alá, kisípolod az azonosítható adatokat, akkor senki nem foglalkozik vele.
Ne tartalmazzon személyes adatot a videó (név, cím, stb), ez a lényeg.
2022. márc. 13. 05:49
5/11 anonim válasza:
És mi van akkor, ha valaki hangról felismerhető, hogy kicsoda?
Tehát a fenti logika szerint én egy fotót is kirakhatok valakiről, ha a nevét kitakarom? ;)
2022. márc. 13. 08:59
6/11 anonim válasza:
Arcról könnyebb felismerni valakit, mint pusztán hangról, pláne a telefon torzításával.
2022. márc. 13. 09:04
7/11 anonim válasza:
Értem.
Kár, hogy a GDPR és a Ptk. nem így gondolja. Ugyanis mindkettőnél személyiségi jogot sért, ha a másik fél beleegyezése nélkül készít kép- vagy hangfelvételt, vagy együttes kép- és hangfelvételt (videót).
(Kivéve tömegrendezvény stb de azt ne vegyük ide..)
2022. márc. 13. 09:22
8/11 anonim válasza:
"Ha valaki feljelent, mert telefonbetyarkodsz, abbol lehet bajod."
Valaki nem, konkrétan annak a személynek kell feljelentést tennie akiről szó van. Ezért MAGÁNvád.
2022. márc. 13. 14:51
9/11 anonim válasza:
Jó, hát én is úgy értettem :D Így visszaolvasva viszont köszi a javítást.
2022. márc. 13. 14:58
10/11 anonim válasza:
ki az aki 2022ben viccesnek találja a telefonbetyárkodást-?xd jó lehet 14 éves vagy de lol
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!