Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A GDPR -ra való tekintettel,...

A GDPR -ra való tekintettel, hogyha a user törli az adatait, attól én még köteles vagyok 6 évig tárolni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl az értesítéseire, fiokjához tartozó adatokra.
2022. márc. 7. 09:48
 1/2 A kérdező kommentje:
Arra gondolok amit a multi cégek csinálnak. Hogy a user kitörli valamilyen adatát, de attól az még fent marad az ő rendszerükön, csak letiltják az olvasási jogot.
2022. márc. 7. 09:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Így van sajnos. Egyébként nem vagyok benne biztos hogy a gdpr szerint MEG KELL tartaniuk az adataikat ez inkább egy lehetőség hogy megtartsák az archivált tárolóban egy meghatározott ideig. És ez benne van minden szerződésben amit el kell fogadni hogy be tudj valahova regisztrálni.

Egy példával: Valaki be regisztrál a tinderre majd megunja és az alkalmazás felületen törli a fiókját. Józan paraszti ésszel gondolhatná hogy akkor őt törölték és nincsenek ott az adatai. De amikor később újra regisztrál akkor azt fogja tapasztalni hogy minden fényképe stb ott lesz a profiljában. Na ez azért van mert igazából a törlés csak annyit jelent hogy egy "lomtárbA" kerülnek a dolgait amit aztán újra előszednek később. Annyi a szabály hogy amíg törölve van a fiók addig nem használhatóak az adataid azaz nem jelenhet meg sehol. Nem használhatják fel. Viszont tarolhatják.

2022. márc. 12. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!