Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen eszközökkel védhetem...

Milyen eszközökkel védhetem meg magam és a családtagjaimat a SAJÁT otthonunkban?

Figyelt kérdés
Történet a következő,mai nap konfliktusba keveredtünk az itt lévő szociálazatlan emberekkel.Egy árva szót sem szólt nekik senki,csak bevolt rúgva az egyik és keménykedni kezdett,én már arra rohantam ki,hogy baj van.Volt fenyegetőzés,hogy megleszünk ölve stb...Kijött a rendőrség,elett nekik mondva,hogy mi történt,de nem mondtunk nekik újat,mert ismerik őket és már "rajtuk vannak".Eltelt 2 óra hossza kb,hallom,hogy a házunk előtt gyülekeznek "felfegyverkezve".Szóltam a többieknek,hogy baj van 4-en mentünk ki+a szomszéd srác egy tucatnyi kemény legény ellen.Ment a hazugság részükről,megleszünk ismételten ölve,a nyakunkat elvágják,jobb ha elköltözünk,vigyázzunk stb...A rendőrségnek szóltam,hogy addig jöjjenek ki,amíg nem fog vér folyni,mert vannak náluk eszközök.Nos a rendőrség a végére ért ide,amikor már vége lett az egésznek.Mivel védhetem meg ilyen esetben magam és a családtagjaimat?Nyílván börtönbe nem akarok kerülni és a tepsibe sem.
2022. márc. 6. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Amilyen eszköz náluk van ugyanazzal Te is vissza támadhatsz!

Csak várd meg, amíg belépnek a kerítésen belülre, különben a fajvédők fognak tönkre tenni :)

2022. márc. 6. 20:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Jó,de kicsit aránytalan a helyzet.Voltak kb 15-en(ha nem többen),kés meg minden nyavaja náluk.Egy késsel mit érek?A vasrúddal sem érek sokat.Vicces,hogy 4 emberre jönnek felfegyverkezve (plusz a szomszéd srác).Egyet agyonütök a portámon engem zárnak börtönbe,de amúgy nem érdekel,mert ilyen helyzetet nem akarok mégegyszer átélni.
2022. márc. 6. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Törvény szerint nem védheted meg magad.

Ha megvéded, akkor te is bűncselekményt követsz el.

Ha meg nem véded meg magad, akkor meg...

2022. márc. 6. 20:48
 4/6 anonim ***** válasza:
16%

hangosan mindenki előtt kijelented-gyere csicska, boxoljuk le te meg én te gyáva tetű!-

megvárod míg előjön a fő hangadó, körbe állnak titeket és akkor ferr box szabályok szerint szakszerűen levered a palit, de nem kiütésig, hanem addig, hogy nem bír felállni.

utána el fognak ismerni.

mivel ezek böriből ki be járnak, csak az ilyen szintű nyílt dominanciát hajlandóak elismerni, mert erre vannak szociálizálva.

de ha egy bunyó miatt te már feljelentést meg börit vizionálsz, akkor neked eleve annyi, mert ezek félelmek.

ilyenek ellenek meg félelmekkel nem lehet szembe szállni.

2022. márc. 6. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha csoportosan, felvegyverkezve vagy éjszaka támadnak rád, az automatikusan élet elleni támadásnak minősül, szóval bármilyennel, amit nem törvénytelenül birtokolsz.
2022. márc. 6. 20:56
 6/6 A kérdező kommentje:

4-es ,,a való életben nem így működnek a dolgok,főleg itt Ózd környékén nem.Itt nincs "fair" box.Felnőtt(gyerek,kamasz) fejjel a következményekre is gondolni kell(már akinek megy).Pár éve volt hasonló szituáció,ott átszúrták a családfőt.Nos odáig nem szeretnék eljutni.Lehet azt mondani,hogy félek,de te kimernél menni?Ezzel nem vagánykodni akarok,hogy én kimentem ,szó sincs róla.

Sajnos eddig nem voltam tisztában,azzal,hogy meddig mehetek el saját és mások védelme érdekében,viszont a jogszabályokat elolvastam ezek után.Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2022. márc. 7. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!