Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag kié jelen esetben a...

Jogilag kié jelen esetben a kiskedvenc, van olyan törvény ami alapján elveheti?

Figyelt kérdés

Szakítást követően a volt párom igényt tartana az én háziállatomra, de min. láthatási jogot követel. Van ilyen a törvényekben??

Nem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak, de sok éves kapcsolat. Vagyonközösséget nem alkotunk, mert nem fizetett ki semmit.

Az állat az én tulajdomomban van a chipje szerint is, én akartam állatot tartani, én rendelem neki az ételt, én álltam az orvosi költségeit, én vettem a tartásához szükséges holmiját, én etettem kézből mikor beteg volt. Én etetem, én gondoztam, ő max. símogatta.

Ugye nem tudja tőlem elvenni? Van egyáltalán bármi hasonló, hogy láthatási jog közösen nevelt állatra???

2022. márc. 1. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Nincs. Sajnos, a magyar törvények tárgyként kezelik a társállatokat. Ha pl valaki kutyája megöli a kutyádat az rongálás. Csak az anyagi kárt kell megtéríteni.
2022. márc. 1. 14:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. márc. 1. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

"én tulajdomomban van a chipje szerint is"

Tiéd az állat. Pont.

2022. márc. 1. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!