Létezik idehaza vagy akárcsak bármelyik más EU tagállamban egy olyan törvény ami megegyezik az amerikai Lacey Act nevű törvénnyel ?
Pont most olvastam egy amerikai pacákról ( [link] ) aki állítólag több év börtönt kapott amiatt hogy megszegett egy hondurai halászati termék kereskedelemre vonatkozó törvényt , amely ha minden igaz Hondurasban csupán adminisztratív jellegű szankciót vont volna maga után ...
Elvileg arról van szó hogy Amerikában létezik egy olyan federális törvény ( [link] ) amely azt írja elő hogy tilos megszegni bármilyen országnak a halászatra vonatkozó törvényeit még akkor is ha ( pl ) nem NAFTA tagállamok ...
Tehát vajon létezik e egy ilyen tipusú törvény idehaza vagy bárhol az Európai Unión belül ?
Azért kérdezem mert még soha nem olvastam vagy hallottam arról hogy valakit bárhol az Európai Unión belül elítéltek volna ilyesmi miatt ...
Ó és egyébként meg egyáltalán nem az a szándékom hogy az USA-t egy hű de milyen igazságtalan országnak állítsam be , hiszen minden országban bőven találhat az ember igazságtalanságot , csak csupán érdekelnek engem a jogi dolgok úgy általában .
Az EU és az USA jogrendszere teljességgel eltér, más alapokon nyugszik.
Az EU a kontinentális, /római jog/ alapján szerveződik, az USA meg az angolszász COMMON LAW alapján.
A kettő kozott nagyon sok az eltérés, már az alapvető jogelvek tekintetében is.
Igen ez igaz , de mint tudjuk idehaza meg még sok más ( ha nem minden egyes ) EU tagállamban is bőven léteznek hőbörödötten igazságtalan törvények , tehát az érdekelne hogy vajon léteznek e olyan törvények bárhol az EU-ban amelyek lehetővé tennék azt hogy ezen a kontinensen is megtörténjen ugyanaz az eset mint az amit belinkeltem ?
Ám kösz a választ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!