Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy tanár rendszeresen...

Ha egy tanár rendszeresen megalázza a diákokat, akkor fellehet venni a hangot telefonra?Kapna a diák azért büntetést?

Figyelt kérdés

Szólni nem mertünk róla az igazgatónak, mert nagyon jóban vannak.

A szüleink próbáltak valamit tenni diszkrét módon, de nem lett jobb semmi.

Hiába állna oda 15 diák, az ő szavuk ütné a miénket.

Ezért gondoltunk arra,hogy felvesszük, mert az egy igazi bizonyíték.

Kérdés,hogy minket nem vonnak-e felelősségre mert hangfelvételt készítünk?

Nem azt akarjuk,hogy büntessék meg, hanem azt,hogy rúgják ki.

2022. febr. 20. 16:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem bajotok származhat belőle. Inkább az kellene, hogy az igazgató elbújik a szekrénybe és ha elkezd szidni titeket az a tanár, akkor az igazgató előugrik, mint nyuszi a kalapból és leteremti őt.
2022. febr. 20. 16:52
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Mostanában a legfőbb szentség a gdpr, úgyhogy a diákoknak lenne belőle bajuk.
2022. febr. 20. 16:53
 3/13 A kérdező kommentje:

1.

Nem fog megtörténni.

Egy,nem fogja magát nevetségessé tenni.Kettő, nagyon jó a viszonyuk.

2022. febr. 20. 16:53
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

1-es vagyok. Jó-jó, csak picit humoros akartam lenni. 🙂

Komolyra fordítva: Szerintem egyrészről beszélni kellene az igazgatóval, osztályfőnökkel, másrészt a szülőkkel, szülőin hívják össze az összes szülőt 1 terembe azzal a tanárral szemben és ott adjon magyarázatot a történtekre.

Egyebekben pedig az osztály írjon egy közös petíciót az összes diák aláírásával, hogy távolítsák el azt a patkányt a tanári pozícióból. Ha több osztályt is tanít az a nyomorult, akkor ők is írják alá, majd nyújtsák be a vezetőségnek. 100-120 diák aláírásának már lehet, hogy van némi súlya, ha ezzel nem értek el semmit, akkor a szülők intézkedjenek, hogy kiveszik a suliból a gyerekeket, ha nem távolítják el azt a tanárnak nem nevezhető valamit.

Ha ez sem segít, a szülők beszélgessenek el a kedves professzorúrral/asszonnyal, egy kis agymosás ráfér.

2022. febr. 20. 17:01
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
Persze hogy felvenném, kell a bizonyíték. Először anélkül jelenteném aztán az igazgatónak és ha nem csinálna semmit/nem hinne nekem vagy nekünk (minél többen mentek annál jobb), akkor szépen elé tenném az anyagot.
2022. febr. 20. 17:03
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Felvenni illegális, de te már előre borítékolod, hogy úgyse történNE semmi! Hát ha egy lépést se tesztek, akkor persze, hogy nem. De nem nektek kell, hanem a szülőknek, összefogva. Rendszeresen írjátok fel, hogy mit mond a tanár, és a listát a szülők vigyék az igazgatónak. Nem fogják kirúgni, de rászólnak. Más kérdés, hogy ettől még dühösebb lesz, és bosszút áll, de azt megint lehet jelenteni. Azért nem kell eltűrni a megalázást.
2022. febr. 20. 17:04
 7/13 anonim ***** válasza:
83%

#5 Még annyi hogy ne csak egy legyen, hanem minél több esetet vegyél fel. Jól dokumentáld hogy melyik napokon történtek milyen órákon.

Ha csak 1-2 esetet viszel, lehet azt is lesöprik hogy "áh, ez csak kicsúszott egyszer" vagy hogy rossz napja volt.

2022. febr. 20. 17:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

1-es és 4-es kommentelő vagyok.

A hangfelvétel nem hülyeség, de az legális? Ezt nem tudom. A másik probléma ugye, hogy írta Kérdező, hogy az a tanár nagyon jóba van az igazgatóval, így nem fogja kirúgni videófelvétellel sem.

Ha megint elkezdene szidalmazni valakit az a tanár, akkor megérdemelné, hogy abban a minutumban kisétálna az egész osztály a teremből, szolidaritást vállalva egymásért, hogy tudja, hol a helye annak a nyomorultnak.

2022. febr. 20. 17:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden igaz a felhasználása bűncselekmény bizonyos keretek között. Mi tudom én, rendőrségen, bíróságon, gyerekvédelemnél egyéb hivatalos szervnél meg lehet mutatni bizonyítékként. De a pláza rádióján nem adhatod le, az internetre nem teheted fel, és nem osztogathatod az utcán se pendrive-ként.
2022. febr. 20. 17:19
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

Esetleg még a szülőkön kívül a többi tanárt is bele lehetne vonni a sztoriba. Esetleg lehetne hívni ennek a görény tanárnak minden egyes órájára 1-1 felügyelőtanárt, az ő jelenlétében lehet, hogy kussolna, nem merne szívózni veletek.

Jah és valószínű ezt a bunkót a kollégái, tanártársai is utálják. Ha önként nem mond le posztjáról, akkor a kedves tanár kollégák megkeseríthetik az életét. A diákok, összefogva a szülőkkel és a többi tanárral összehangoltan támadva- hosszú távon meg fog roppanni és leesik a korona a fejéről.

2022. febr. 20. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!