Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ügyvéd a bírósági tárgyalás...

Az ügyvéd a bírósági tárgyalás előtt tudhatja az ítéletet/ítélethosszát mielőtt még a bíró döntést hozna?

Figyelt kérdés

#Ügyvéd, Bíróság,ítéletet
2022. febr. 19. 10:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha törvényszéki hatáskörbe tartozik egy ügy, akkor bírói tanács jár el, azaz több bíró van egy tanácsban. A testvérednek nyilván ilyen ügye van. És az, hogy mennyit kaphat, ezt gyakorlatilag kinyitod a Btk-t és benne van. Hogy egy-egy bűncselekménynek mennyi a büntetési tétele, az ügyvéd pedig mivel jártas mint ügyvéd az ügyekben és az adott ügyre is van rálátása, így lehet sejtése, ahogy írtam is, hogy kb. mennyi az annyi. De a bíró nem fogja vele közölni, hacsak nem egy előkészítő ülésről beszélünk, ahol van egy konkrét indítványa az ügyésznek, amit ha elfogad valaki, akkor annyi lesz a vége, vagy mondjuk egyezséget köt az ügyészséggel valaki, mert akkor is annyi lesz a vége, amennyi. Azt előre lehet tudni. De egyébként csak kb-ra lehet tudni. De konkrétan nem fogja a bíró közölni, hogy na, most én ennek 1 év 6 hónapot fogok adni.
2022. febr. 20. 16:21
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen törvényszéki hatáskörben van.

Azt nem értem hogy az eddigi fellebbezéseket mindig elutasították de nincs rá semmi indokuk hogy miért Nem adnak magyarázatot.Nem értem. Félek hogy igazságtalan döntést fognak hozni.

2022. febr. 21. 09:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Azt megtudod mondani hogy mért törvényszéki az ügy?
2022. febr. 21. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!