Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag mikor teheti ki a...

Jogilag mikor teheti ki a szülő a gyerekét?

Figyelt kérdés

tegyük fel, a huszonéves "gyerek" egyetem után nem megy el dolgozni, beadta 10 helyre a pályázatát, sehova sem veszik fel, ahova szeretne menni. olyan munkát, ami pedig nem a végzettségéhez kapcsolódik, nem akar végezni.

ki lehet tenni a gyereket az utcára? (nem iszik, nem dohányzik, rendes gyerek, szófogadó de már munkát sem keres, mert állítása szerint annyi kudarcélmény érte)

2022. febr. 19. 09:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem kell kidobni otthonrol (foleg ha nem is tud gondoskodni magarol) ... inkabb probalj meg segiteni neki allast talalni az ismerosi koreidben.
2022. febr. 19. 09:24
 2/13 A kérdező kommentje:
én vagyok a húszon éves és nem akarnak kitenni itthonról, de tényleg az elmúlt 1 évben 20 helyre adtam be a jelentkezésemet, 10 helyre behívtak, valahol 3-4 körös interjúk végéig is eljutottam, de sehova nem vettek fel. félek, hogy betelik a pohár. segítek az otthoni dolgokban, bevásárolok, takarítok stb, de nyílván ennél többet várnának tőlem, ennyi idősen ok már javában dolgoztak.
2022. febr. 19. 09:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
18ev felett ha nem a tied a lakas,haz legalabb reszben, barmikor elkuldhetnek, ugyanis a szulo jogilag semmilyen felelősséggel nem tartozik a gyereke irant.
2022. febr. 19. 09:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a #3 írja.
2022. febr. 19. 09:30
 5/13 anonim ***** válasza:
3%

Palyakezdo vagy es meg nem tudod, hogy kell allast nem csak keresni, hanem talalni is.

Folosleges oneletrajzokat kuldozgetni ... menj utana magad a dolgaidnak es csak akkor adj be egy oneletrajzot, ha kerik toled. Szoval sose nyugodj bele abba, hogy te vegul is mindent megtettel mert elkuldted a jelentkezesed.

(majd ha mar benne leszel a 'verkeringesben' latni fogod, hogy mi a sorsa a szazmillio bekuldott oneletrajznak ... ott kallodnak valamelyik sarokban es senki nem foglalkozik veluk)

2022. febr. 19. 09:33
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

Nekem inkább az jut eszembe, hogy az az ember akinek ilyen gondolatok fogalmazódnak meg a fejében, ott elég nagy gáz van.

Ha a gyereknek nincs haszna és nem hozz pénzt, akkor ki kell b@szni az utcára. Ez igen! Ilyen egy igazi szülő.

2022. febr. 19. 09:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Amikor betölti a 18. életévét.
2022. febr. 19. 09:38
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Becsüld meg a szüleidet és a helyzeted!

Sok helyen már rákényszerülnek dolgozni egész fiatalon. Ha kenyérre kell, akkor mindegy milyen munkát végzel.

Amúgy hasonló szituációban vagyok én is, gazdaság informatika diplomával semmi IT-s feladatra nem vesznek fel. Igaz én most közalkalmazott vagyok, nevettségesen alacsony bérért az önkormányzatnál, szóval dolgozok!

2022. febr. 19. 09:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Próbálj meg ismerősök, családtagok segítségével állást találni.
2022. febr. 19. 10:00
 10/13 A kérdező kommentje:
Most jutottam el én is erre a szintre, idáig elvből nem akartam külső segítséget.
2022. febr. 19. 10:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!