Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Talált aranyat megéri beszolgá...

Talált aranyat megéri beszolgáltatni?

Figyelt kérdés
Tegyük fel elméletben, valaki talál egy kisebb adag aranypénzt, ugye papíron be kell szolgáltatni államnak, de annak kifizetik a valódi értékét, vagy célszerűbb simán beadni kereskedőhöz?

2022. febr. 19. 07:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nos én megpróbálnám eladni. Ősi családi örökség, ha valaki rákérdezne. Talán így menne, de nem tudom. Esetleg külföldön vagy feketepiacon.
2022. febr. 19. 07:51
 12/17 anonim ***** válasza:

"Jó, tudni, hogy a jogszabály szerint minden, ami a földben van, az a magyar állam tulajdona. A talált leletek becsült értékének tíz százaléka, de legfeljebb kétmillió forint adható a megtalálóknak."

forras: [link]

... ez egy egeszen friss tortenet.

2022. febr. 19. 07:51
 13/17 A kérdező kommentje:

"Jó, tudni, hogy a jogszabály szerint minden, ami a földben van, az a magyar állam tulajdona. A talált leletek becsült értékének tíz százaléka, de legfeljebb kétmillió forint adható a megtalálóknak."

10 százalék... jó, akkor ez már mindent eldönt kb.

2022. febr. 19. 07:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
#12: Ahá, a bibi: adHATó a megtalálóknak! Szóval nem jár! Én becsületesen egy összmaréknyit bevallottam volna belőle.
2022. febr. 19. 08:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy beadd, ott fogsz idegileg leépülni mikor megtudod, hogy semmit nem adnak belőle.

Inkább légy jó állampolgár, és tanulj az államtól. Ami mozdítható, azt el kell lopni, ami nem, azt ki kell sajátítani.

2022. febr. 19. 09:32
 16/17 anonim ***** válasza:
50%

Ha én találnék aranyat, aranypénzt, biztos hogy beolvasztanám. Technikailag megtudom csinálni. Régebben olvastam, hogy az arany eladásánál nem kell megfizetni a bevizsgálási díjat ha londoni tőzsdén jegyzett cégtől van. Nyilván ebben az esetben megkellene fizetni, de még úgy is megérné.

Pesten, a belső kerületekben, BIZTOS hogy találnék ékszerészt, akit érdekelne, ha értitek mire gondolok😃, persze nyomott áron. Szép, egyforma tömböket csinálnék, ki tudná megmondani honnan van.

2022. febr. 19. 12:12
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Padláson találtad ;)
2022. febr. 19. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!