Hogy van most a drónrepülés? Mindig engedély kell? Ez a Youtuber hogyan tudja megoldani?
Nézem ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=jgozgp-jMJg
Tele van drónképekkel, de iszonyat sokkal. Mennek az autóval és vagy tucatnyi helyen drónoztatják saját magukat. Erre mindig engedélyt kell kérni a helyi önkormányzattól, vagy a légtértől? Vagy hogy van?
Íme, itt egy összefoglaló a témában:
Ja hát ő megteheti, mert ő a nagy jutúber. Volt egy olyan videója is amikor hajóval mentek a Dunán és a Parlament meg a Sándor Palota/Karmelita Kolostor közé berepült a drónnal és csodálkozott, hogy a drón megállt... okosabb volt a kínai technika mint ő. Nem tudom hogy nem büntették meg amiatt.
Ahhoz a drónhoz ami Csabika használ (Mavic 2 Pro és manapság a Macir Air 2(S)) kell minden is. A1,A2 jogosítvány (asszem ez megvan neki), lajstromba kell vetetni a drón, biztosítást kell rá kötni, eseti légtérhasználati engedély kell - amihez kockázatelemzés meg biztonsági elemzést kell csinálni és használni kell a mydeonwspace applikációt.
Nem hiszem el, hogy minden forgatására kér engedélyt. Csak simán felküldi a drónt és csinál pár képet. én meg ha elmegyek esküvőt fotózni akkor nem kapok engedélyt, mert csak. Ha meg mégis repülök 5 percet már ott is a rendőr és kérdezősködik. (Az a dolga, ezzel nincs is bajom!) Nyilvánvaló GDPR-es gondok is vannak néhány videójával, de az már más tészta. :D
Ha lenne elég időm tárgyalásokra járni, meg fölös pénzem ügyvédre tuti feljelenteném az ilyeneket.
Régebben néztem a Csabát, de egyre jobban egykaptafa műsorokat kezdett gyártani, az utazós videói meg mind arról szóltak hogy zabálnak valahol... Felesleges napi vlogot csinálni így. Inkább legyen heti, de az tartalmas, érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!