Szerintetek is ideje lenne kitiltani az Ebeket a társasházakból? (Link)
Botrány tele vannak a közterek kutyaszarral ráadásul minden
széthugyozva.
Az államnak szabályozni kéne Eb tartást.
#12 nem jogtalan.
A társasházban a tulajdonosoknak joga van ilyet a társasház házirendjében kikötni ha mind egyetértenek benne. Utána már eladni csak úgy lehet, hogy a vevő ennek tudatában vegye meg és persze lehet kezdeményezni ennek megváltoztatását is.
Az lenne jogszerűtlen, ha sima többséggel elfogadnának egy ilyen szabályt amikor lenne lakástulajdonos aki nem ért vele egyet. Gondolom valamikor régen volt erről a társasháznak egy határozata és azóta ezt veszik tudomásul az ott lakók és oda beköltözők.
"#12 nem jogtalan."
Hát nem tudom, én egy kis keresgélés után idézem
"A társasházközösségnek arra nincs lehetősége, hogy a kutya tartását kifejezetten megtiltsa a lakásban, amelyre vonatkozóan jogerős bírósági határozat is született a kutyabarátok nagy örömére."
Arra vonatkozóan találtam lehetőséget, hogy tiltsa miszerint nem lehet 10 kutya egy egy szobás lakásba, de hogy konkrétan megtiltsa, hogy egy kutya legyen arra én nem találtam lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!