Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Multinál fekete foglalkoztatás...

Multinál fekete foglalkoztatás, lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés

Felvettek egy nagy élelmiszeripari multihoz dolgozni munkaerő közvetítőn keresztül és ez a cég csak minimumra jelentett be a többit zsebbe adná. A munkaszerződés és munkaköri leírás sem arra a pozícióra szól ahova felvettek.

Beszéltem a multi jogi és munkaügyi osztályával amikor ez kiderült azt mondták nem tudnak mit tenni, és nem is akarnak mert én a munkaerő kölcsönzővel vagyok szerződésben, oldjam meg velük ezt ha tudom.

2022. febr. 15. 16:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon kevered a dolgokat.

TE a munkaerő kölcsönző céggel vagy szerződésben, a multi meg szintén azzal a céggel szerződött. A multinak semmi köze ahhoz, hogy te miben állapodsz meg a céggel, ahogy neked sem, hogy ők miben állapodnak meg egymással.

A kérdés az, hogy kitől kapod a pénzedet és kivel írtál alá erről szerződést.

Ha te csak a munkaerő kölcsönző céggel vagy szerződésben és velük van rögzítve, hogy mekkora a fizetésed, ahhoz a multinak semmi köze és nem számít, hogy a multi mennyit ad érte a munkaerő kölcsönzőnek, abból mennyit adnak neked. Ha viszont te a multival is szerződésben állsz és ők aják neked a pénzedet, akkor ahhoz meg a munkaerő kölcsönzőnek nincs más köze, mint az esetleges járulék, hogy azt megkapja-e vagy sem.

Vállalj munkát közvetlenül a multinál, abban a pozícióban amit csinálsz, azért a bérért. csak ennyit tudsz tenni - meg persze azt, hogy nem fogadod el, hogy feketén alkalmazzanak.

Ha neked a szerződésed kisebb bérről és más munkakörről szól, akkor csak ezt a munkát legyél hajlandó csinálni. Ez lesz az amivel a multit esetleg ráveheted, hogy a munkaerő kölcsönzés helyett vegyenek fel téged rendesen.

2022. febr. 15. 17:30
 12/19 szántóvető ***** válasza:
62%
"Beszéltem a multi jogi és munkaügyi osztályával"-ők a multitól kapják a fizetésüket,nem fogják azt mondani hogy pereld a multit.nem is értem miért beszéltél velük.
2022. febr. 15. 17:34
 13/19 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Már többen írtuk a multinak semmi köze ehez. Ő bérel egy szolgáltatást a te munkádat. Hogy te hogy vagy bejelentve neki ahoz semmi köze
2022. febr. 15. 17:51
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
jelentsd be hivatalosan. ezért pont nem rúghatnak ki utána.
2022. febr. 15. 18:28
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

"Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat"

Multi teljesen rendben van ebben a történetben, őket hagyd békén már...

2022. febr. 15. 19:23
 16/19 A kérdező kommentje:
Amíg a multinak nem kötelező adócsaló és törvénysértő munkaerő közvetítővel szerződnie, tudna választani korrektet is, addig a munkavállaló kénytelen ezt elfogadni ha a multi nem alkalmazza direktben
2022. febr. 15. 19:44
 17/19 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Értsd már meg a multinak semmi köze ahoz hogy hogy vagy bejelentve. Bele se lát ezekbe ha akarna se. Hú. Nehéz a felfogásod ne is haragudj
2022. febr. 15. 20:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Viszont pontosan tudják mi folyik ennél a munkaerő közvetítőnél, mégsem szerződnek mással, mégis eltűrik a tevékenységét, szóval nehogy már ártatlan, szende szűznek állitsuk be őket
2022. febr. 15. 20:12
 19/19 anonim ***** válasza:
91%
de a te dolgodat nem mozdítja előre, ha azzal foglalkozol, hogy a multi mit tud. ha lépéseket akarsz tenni, a téged alkalmazó céget jelentsd be.
2022. febr. 15. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!