Multinál fekete foglalkoztatás, lehet valamit tenni?
Felvettek egy nagy élelmiszeripari multihoz dolgozni munkaerő közvetítőn keresztül és ez a cég csak minimumra jelentett be a többit zsebbe adná. A munkaszerződés és munkaköri leírás sem arra a pozícióra szól ahova felvettek.
Beszéltem a multi jogi és munkaügyi osztályával amikor ez kiderült azt mondták nem tudnak mit tenni, és nem is akarnak mert én a munkaerő kölcsönzővel vagyok szerződésben, oldjam meg velük ezt ha tudom.
Kérdező, nagyon kevered a dolgokat.
TE a munkaerő kölcsönző céggel vagy szerződésben, a multi meg szintén azzal a céggel szerződött. A multinak semmi köze ahhoz, hogy te miben állapodsz meg a céggel, ahogy neked sem, hogy ők miben állapodnak meg egymással.
A kérdés az, hogy kitől kapod a pénzedet és kivel írtál alá erről szerződést.
Ha te csak a munkaerő kölcsönző céggel vagy szerződésben és velük van rögzítve, hogy mekkora a fizetésed, ahhoz a multinak semmi köze és nem számít, hogy a multi mennyit ad érte a munkaerő kölcsönzőnek, abból mennyit adnak neked. Ha viszont te a multival is szerződésben állsz és ők aják neked a pénzedet, akkor ahhoz meg a munkaerő kölcsönzőnek nincs más köze, mint az esetleges járulék, hogy azt megkapja-e vagy sem.
Vállalj munkát közvetlenül a multinál, abban a pozícióban amit csinálsz, azért a bérért. csak ennyit tudsz tenni - meg persze azt, hogy nem fogadod el, hogy feketén alkalmazzanak.
Ha neked a szerződésed kisebb bérről és más munkakörről szól, akkor csak ezt a munkát legyél hajlandó csinálni. Ez lesz az amivel a multit esetleg ráveheted, hogy a munkaerő kölcsönzés helyett vegyenek fel téged rendesen.
"Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat"
Multi teljesen rendben van ebben a történetben, őket hagyd békén már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!