Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Multinál fekete foglalkoztatás...

Multinál fekete foglalkoztatás, lehet valamit tenni?

Figyelt kérdés

Felvettek egy nagy élelmiszeripari multihoz dolgozni munkaerő közvetítőn keresztül és ez a cég csak minimumra jelentett be a többit zsebbe adná. A munkaszerződés és munkaköri leírás sem arra a pozícióra szól ahova felvettek.

Beszéltem a multi jogi és munkaügyi osztályával amikor ez kiderült azt mondták nem tudnak mit tenni, és nem is akarnak mert én a munkaerő kölcsönzővel vagyok szerződésben, oldjam meg velük ezt ha tudom.

2022. febr. 15. 16:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%
A fekete foglalkoztatás teljesen más. Másrészt a munkaerő kölcsönzővel kell mindent megbeszélned és papíroznod mert velük állsz szerződésben.
2022. febr. 15. 17:03
 2/19 mindentudó99 ***** válasza:
96%
Ehhez a multinak semmi köze. Oda hiába mész panaszkodni.
2022. febr. 15. 17:12
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
Jogodban áll felmondani. Van még kérdés?
2022. febr. 15. 17:13
 4/19 qkker1 ***** válasza:
97%
Ez IS fekete foglalkoztatás viszont az is igaz, hogy a munkaerő kölcsönzövel kell lebokszolnod, az ó alkalmazottja vagy.
2022. febr. 15. 17:14
 5/19 A kérdező kommentje:
Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat akik ráadásul még munkajogi szabályokat is sértenek?
2022. febr. 15. 17:16
 6/19 A kérdező kommentje:
A munkaerő kölcsönző annyit mondott őket nem érdekli. Náluk így van ha nem tetszik viszlát
2022. febr. 15. 17:17
 7/19 NTBS ***** válasza:
98%
Akkor mi lenne, ha felmondanál és magad próbálnál munkahelyet találni. Ott már lennének jogaid a saját érdekedben. Ne fogadd el a jelenlegi helyzete, mert mi lesz, ha a zseb to zseb pénzt nem kapod meg.
2022. febr. 15. 17:20
 8/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon szeretek itt dolgozni, ezen a mocsok cégen kívül minden nagyon rendben van ezzel a melóhellyel. Viszont sajnos direktben nem vesznek fel alkalmazottat egy ideje
2022. febr. 15. 17:27
 9/19 anonim ***** válasza:
96%

"Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat"

Persze, hogy rendben van.

Legalább annyira, amennyire te egy adócsaló cégggel állsz szerződésben.

2022. febr. 15. 17:28
 10/19 anonim ***** válasza:
94%
2022. febr. 15. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!