Multinál fekete foglalkoztatás, lehet valamit tenni?
Figyelt kérdés
Felvettek egy nagy élelmiszeripari multihoz dolgozni munkaerő közvetítőn keresztül és ez a cég csak minimumra jelentett be a többit zsebbe adná. A munkaszerződés és munkaköri leírás sem arra a pozícióra szól ahova felvettek.
Beszéltem a multi jogi és munkaügyi osztályával amikor ez kiderült azt mondták nem tudnak mit tenni, és nem is akarnak mert én a munkaerő kölcsönzővel vagyok szerződésben, oldjam meg velük ezt ha tudom.
2022. febr. 15. 16:59
1/19 anonim válasza:
A fekete foglalkoztatás teljesen más. Másrészt a munkaerő kölcsönzővel kell mindent megbeszélned és papíroznod mert velük állsz szerződésben.
2/19 mindentudó99 válasza:
Ehhez a multinak semmi köze. Oda hiába mész panaszkodni.
3/19 anonim válasza:
Jogodban áll felmondani. Van még kérdés?
4/19 qkker1 válasza:
Ez IS fekete foglalkoztatás viszont az is igaz, hogy a munkaerő kölcsönzövel kell lebokszolnod, az ó alkalmazottja vagy.
5/19 A kérdező kommentje:
Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat akik ráadásul még munkajogi szabályokat is sértenek?
2022. febr. 15. 17:16
6/19 A kérdező kommentje:
A munkaerő kölcsönző annyit mondott őket nem érdekli. Náluk így van ha nem tetszik viszlát
2022. febr. 15. 17:17
7/19 NTBS válasza:
Akkor mi lenne, ha felmondanál és magad próbálnál munkahelyet találni. Ott már lennének jogaid a saját érdekedben. Ne fogadd el a jelenlegi helyzete, mert mi lesz, ha a zseb to zseb pénzt nem kapod meg.
8/19 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon szeretek itt dolgozni, ezen a mocsok cégen kívül minden nagyon rendben van ezzel a melóhellyel. Viszont sajnos direktben nem vesznek fel alkalmazottat egy ideje
2022. febr. 15. 17:27
9/19 anonim válasza:
"Ja és az ugye teljesen rendben van, hogy a multi adócsaló cégen keresztül foglalkoztat"
Persze, hogy rendben van.
Legalább annyira, amennyire te egy adócsaló cégggel állsz szerződésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!