Börtönőr ezért börtönbe kerűlt, amiért bevitte a körlrtbe a telefont? Ezért???
✅ Kérdező : "A hivatalos személyek, ha valamit elkövetnek 10x többet kapnak mint egy átlag ember?"
✅ Barátom, valahogy meg kell akadályozni azt, hogy a maffia beszivárogjon a rendfenntartó szervezetbe, vagy hogy spontán bűnszervezet jöjjön létre ott. Valamint el kell kerülni azt, hogy a törvényembere bemocskolja a törvényt, és/vagy visszaéljen vele.
✅ Igen sajnos súlyosabban kell büntetni !
✅ Nem engedhető meg, hogy a hatóság embere visszaéljen a hatalmával.
#12-nek:
A börtönben ellenőrzött körülmények között az elítéltek telefonálhatnak.
Ahonnan volna esély megszökni, onnan az ott lévőknek nem éri meg.
Minden elítéltnek van egy úgynevezett "őrzési fokozat"-a, ami egy 1-4 közötti érték, és rajta van az őrségnél lévő anyagán. Ez függ a büntetés fokozatától (fogház, börtön vagy fegyház), a bűncselekmény fajtájától (vagyon elleni, erőszakos vagy élet-elleni), illetve hogy van -e fegyelmije.
1-es őrzési fokozat:
-Csak fogház fokozatú, vagyon elleni cselekményért elítél, vagy szabálysértést ülő fogvatartott kaphat. Az egész börtön területén felügyelet nélkül szabadon mozoghat, a börtön területét felügyelet nélkül elhagyhatja. Persze csak ha megengedik, vagy küldik valahová. Ez nem "jog", hanem lehetőség.
2-es:
-Fogház vagy börtön fokozat, vagyon elleni, az ítélet mértéke nem haladja meg a 3 évet.
A börtön épületén belül felügyelet nélkül mozoghat, a börtön épületét felügyelet nélkül nem hagyhatja el.
3-as:
-Klasszikus "börtön"-fokozat. Bárki, aki börtönre van ítélve. A börtön épületén belüli körletet felügyelet nélkül nem hagyhatja el.
4-es:
Fegyház-fokozat. A zárkáját felügyelet nélkül nem hagyhatja el.
Minél komolyabb az ítélet és annak oka, annál nehezebb a szökés. Szökésért legalább 3 évet adnak, tehát még a 3-as fokozatúaknak sem éri meg igazán.
Én kereken 3 évet kaptam annak idején, és egy figyelmetlenség folytán 3-as helyett 2-es őrzési fokozatnak megfelelő munkahelyre kerültem. A pusztában dolgoztam egy tehenészetben, mint "szabad-mozgó". Akkor léptem volna le, amikor csak akartam volna. Órákig nem vették volna észre, mert naponta kétszer volt létszámellenőrzés.
Plusz 3 évért megérte volna? Nem beszélve arról, hogy utána kezdésképp lerúgták volna a vesém, majd kapásból soroltak volna 4-es KV fokozatba.
KV: Különösen veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!