Ha a héten kapok egy védettségit ami nem oltás alapú és rá van írva hogy május 13ig jó, akkor az február 15 után érvényes?
Figyelt kérdés
Szórakozóhelyekre szeretnék menni de csak olyan védettségim van, hogy átestem a víruson, oltásom nincs. Most azt írja hogy ez május közepéig jó, de ez akkor is érvényes lesz ha eltelik február 15, vagyis a kormányrendelet alapján az oltási igazolvány szabálya? Vagy ez csak akkor lep eletbe ha aznap kapnék védettségit és onnantól mar nem szamit, tehat a mostaniak meg tenyleg addig jok amilyen datum van rajuk irva?2022. febr. 5. 21:55
1/9 anonim válasza:
Nem fogadják el február közepétől.
2/9 anonim válasza:
A héten azt jelentették be, hogy május 1. az új határidő, amikortól oltási igazolványnak számít a jelenleg védettségi igazolvány, addig viszont a mostani szabályok élnek rá.
3/9 A kérdező kommentje:
De az arra vonatkozik akinek 2 oltása van, nekem egy sincs úgyhogy úgy értelmezem hogy én csak február 15ig vagyok szabad
2022. febr. 7. 15:17
4/9 anonim válasza:
Igen, csak addig. Május elsejéig csak a kétszer oltottaknak jó.
5/9 anonim válasza:
"Azok a védettségi igazolványok, amelyek fertőzésen való átesettség alapján vannak kiállítva, május elsején veszítik el az érvényességüket."
#2 voltam...
6/9 anonim válasza:
Oltatlan személy, fertőzésen való átesettség esetén sem lesz jogosult az oltási igazolványra, az esetleg jelenleg meglévő fertőzésen átesettségre kiadott védettségi igazolvány pedig májustól elveszíti érvényességét.
én ebből azt értem, hogy ha most csináltat, akkor se kap már kártyát.
7/9 A kérdező kommentje:
Tehát ha most kapok akkor az nem érvényes májusig, de ha meglévőm van májusi lejáratú dátummal az jó? Mert anyukám a második eset, én az első. Február 15 előtt biztosan nem lesz kiállítva, de én 5ös válaszából és a kormányrendelet alapján is így értelmezem, hogy még az is májusig jó
2022. febr. 13. 11:57
8/9 anonim válasza:
Felhívtam a kormányzati vonalat és igényelhetsz kártyát, érvényes lesz májusig.
9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom!
2022. febr. 14. 11:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!