Örökbe fogadás már semmiképpen sem lehetséges, ha nem vagy házas?
Bejegyzett élettársi kapcsolatban élő meleg pár vagyunk.
Van bármi esély arra, hogy valamelyikünk örökbe fogadjon Magyarországon?

6-7 éves várólisták vannak. Szerinted? Nyilván a gyereknek az a legjobb, ha a legideálisabb helyre kerül.
Lehettek ti bármilyen jó emberek, de akkor se lenne jó a gyereknek, ha majd a suliban cikizik, hogy két apja van.

Szerintem egy gyereknek egyedülálló szülőknel és meleg párnál is jobb helye van, mint állami gondozásban.
Főleg, ha anyagilag is tehetős családhoz kerülnek

5: De hiába kerül jó szülőkhöz, jó családhoz, ha majd a közösségben tönkreteszik lelkileg. Nyilván ez nem a te hibád, hogy ilyenek az emberek. De jelenleg még nem áll erre készen a társadalom.
És szerintem a gyerek érdeke fontosabb, mint a te vágyad, hogy gyereket nevelj.

7: Miért lenne értelmetlen várni? Ez lesz a jövő.
Lehet, hogy nem a kérdező életében. De erre vonatkozik az, hogy a gyerek a fontosabb, nem ő.

Arra gondoltam, hogy ez a "jövő" nem fog bekövetkezni, ha csak várunk rá. Minden jelentős társadalmi változást, például, hogy a nőknek is legyen szavazati joguk, ki kellett "kényszeríteni".
Egyébként ha visszamenőleg választhatnék, hogy csúfoljanak az iskolában (ami egyébként is megtörténik a gyerekek jó részével) vagy ne csúfoljanak, de egész gyerekkoromban ne szeressen senki szülőként, dobáljanak a rendszeren belül... Szerintem egyértelmű melyik okoz nagyobb lelki sérülést.
Ez a leghülyébb érv: a gyerekek csúfolni fogják.
Azt ugye tudod, hogy az állami gondozásában elő gyereket is csúfoljak.
Csak ők segítséget sem kapnak egy szerető családtól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!