Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökbe fogadás már semmiképpen...

Örökbe fogadás már semmiképpen sem lehetséges, ha nem vagy házas?

Figyelt kérdés

Bejegyzett élettársi kapcsolatban élő meleg pár vagyunk.

Van bármi esély arra, hogy valamelyikünk örökbe fogadjon Magyarországon?

2022. febr. 1. 09:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Remélem nincs.
2022. febr. 1. 09:19
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Sajnos nincs. :( Szerintem elszomorító, mégis jobb lenne egy árva gyereknek egy szerető párnál / egyedülállónál mint szülők nélkül.
2022. febr. 1. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:
15%

6-7 éves várólisták vannak. Szerinted? Nyilván a gyereknek az a legjobb, ha a legideálisabb helyre kerül.

Lehettek ti bármilyen jó emberek, de akkor se lenne jó a gyereknek, ha majd a suliban cikizik, hogy két apja van.

2022. febr. 1. 09:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miniszteri engedéllyel (szóval nem).
2022. febr. 1. 11:35
 5/11 A kérdező kommentje:

Szerintem egy gyereknek egyedülálló szülőknel és meleg párnál is jobb helye van, mint állami gondozásban.

Főleg, ha anyagilag is tehetős családhoz kerülnek

2022. febr. 1. 12:11
 6/11 anonim ***** válasza:
19%

5: De hiába kerül jó szülőkhöz, jó családhoz, ha majd a közösségben tönkreteszik lelkileg. Nyilván ez nem a te hibád, hogy ilyenek az emberek. De jelenleg még nem áll erre készen a társadalom.

És szerintem a gyerek érdeke fontosabb, mint a te vágyad, hogy gyereket nevelj.

2022. febr. 1. 12:14
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Viszont arra várni, hogy a társadalom készen álljon, elég értelmetlen várni. Majd megszokják. Egyébként a gyerekeket mindenért csúforják, túl kicsi, túl nagy, túl okos, túl szemüveges... Ha a gyereknek biztos és támogató a családi háttere, megtanulja ezeket kezelni.
2022. febr. 1. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:
58%

7: Miért lenne értelmetlen várni? Ez lesz a jövő.

Lehet, hogy nem a kérdező életében. De erre vonatkozik az, hogy a gyerek a fontosabb, nem ő.

2022. febr. 1. 12:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondoltam, hogy ez a "jövő" nem fog bekövetkezni, ha csak várunk rá. Minden jelentős társadalmi változást, például, hogy a nőknek is legyen szavazati joguk, ki kellett "kényszeríteni".

Egyébként ha visszamenőleg választhatnék, hogy csúfoljanak az iskolában (ami egyébként is megtörténik a gyerekek jó részével) vagy ne csúfoljanak, de egész gyerekkoromban ne szeressen senki szülőként, dobáljanak a rendszeren belül... Szerintem egyértelmű melyik okoz nagyobb lelki sérülést.

2022. febr. 1. 13:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Ez a leghülyébb érv: a gyerekek csúfolni fogják.

Azt ugye tudod, hogy az állami gondozásában elő gyereket is csúfoljak.

Csak ők segítséget sem kapnak egy szerető családtól

2022. febr. 1. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!