Ha valaki pénzt add egy 14 17 év közti lánynak a szexuális kapcsolatért az büncselekmény?
Figyelt kérdés
mert ha joltudom 14 év felet szabadon létesíthet felnőttekkel szexualis kapcsolatott a kiskorú.
de ha ezt pénzért teszi az bün?
olyan esetre gondolok hogy a lany önaloan dönt igy nem kényszerítik semmire, csak nagyobb összeghez akar jutni.
2022. jan. 31. 22:45
2/12 anonim válasza:
Ez prostitúció ami fiatlkorút érint és az ami bűn. Ha szexért cserébe pénzt kap az bűn. Ha 14év felett szexel az oké, de pénzt nem kaphat érte semmilyen formában.
3/12 A kérdező kommentje:
és maga az ajanlattétel is büncselekmény?
2022. jan. 31. 23:20
4/12 anonim válasza:
Ha tudod, hogy 18 alatti és ilyet kérnél tőle... Hát... Bírósági ügy éppen lehet belőle, mert részedről megvolt a szándék, de hogy hogy ítélnének vagy mennyire komoly ügy lehetne belőle az passz, jogász nem vagyok.
5/12 A kérdező kommentje:
én ugy tudom pl a missinger uzenetek nem felhasznalhatók a birosagon mert szemelyes uzenetek ez igaz lehet?
2022. jan. 31. 23:27
6/12 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az írásos bizonyíték. Pont ezért szeretnek az ilyenektől is megszabadulni vagy semmi olyat nem írni amit később fel lehet használni a másik ellen. Gyakran tanácsolják itt is vitás ügyeknél, hogy pl facebook messengeren próbáljon vele tárgyalni az ügyről, hogy legyen valami bizonyíték.
7/12 anonim válasza:
Felhasználható bizonyítékként minden, nem számít hogy bűnelkövetőként milyen jogodat sérti, miközben bűncselekmény felderítésében nyújt segítséget.
8/12 anonim válasza:
Igen, így bűncselekmény.
Ha pénz nélkül megy, és van a nő/ lány részéről beleegyezés, és betöltötte a 14 et, akkor nem.
9/12 A kérdező kommentje:
6#én ugy velem nem bizonyitó ereju mert missinger nem hivatalos platform ahogy ott megnyilvánulsz lehet szorakozas is pl ha valaki ott megfenyegeti a masikat ami szerintem nagyon gyakori az esetek 99 százalékában nem igazi fenyegetés.
szövegkörnyezet is szamit vagy kiragadunk egy részletett a beszelgetesből és azzal megyunk a birohoz?? xd akkor szerintem sokan ülnénk
2022. febr. 1. 19:34
10/12 anonim válasza:
Jó, ez már csak magyarázkodás. Egy "adok 5 ezret ha leszopsz" jellegű üzenetváltáson nincs mit félreérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!