Bajba kerületek ha segítek lecserélni egy bérlőnél a zárat?
Bérlői kapcsolattartóként kezdtem dolgozni fél éve. Nem szeretem annyira. De most még maradnom kell.
Az egyik bérlő alkoholista és mentál beteg is talán. Sajnos úgy alakult, hogy nincs kiköltözési nyilatkozat. Így jogi úton nem lehet egyből végrehajtást hívni rájuk.
Le akarják cserélni náluk a zárat ha nincsenek otthon.
Mi lehet ennek a következménye?
Pl ha nekem kéne kimennem a szakemberrel a helyszínre vagy ilyesmi.
"Sajnos úgy alakult, hogy nincs kiköltözési nyilatkozat. Így jogi úton nem lehet egyből végrehajtást hívni rájuk."
Ebből értelemszerűen következik hogy valami baj van a bérlővel különben miért akarnák kitenni?
Ha pesti a tulajdonos akkor le fogja cseréltetni a zárat, vele vagy nélküle tök mindegy viszont ha nélküle akkor jobb ha gyorsan keres új munkahelyet.
Tudom hogy egyik sem törvényes de nem fizetni is törvénytelen és utána évekig pereskedhetnek mire kiteszik, majd még pár évig mire a végén kapnak egy behajthatatlansági nyilatkozatot mivel nincs vagyona a bérlőnek.
Természetes elvárás hogy adózzunk, azt meg kell fizetni a behajthatatlan lakbér után is majd visszakérheti a perek lezárultával :) Szép világ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!