Az legális, ha valaki rendel AliExpress-ről nagy tételben ruhákat, átcímkézi és magyar márkaként eladja?
Nyilván tudom, az a része legális, ha cégen keresztül megy és adózik róla.
Na de m,agyar márkaként eladni és megtéveszteni az embereket...
Másik része, hogy a 14 napos elállási jog nem érdekli, több hónap után sem adja a pénzt vissza, van akinek nem is küldött semmi és hiába keresi a pénzét. Ha valahol panaszkodnak cenzúráztat, véleményt tapasztalatot nem lehet megosztani a cégről, reklamáció esetén letiltás.
"Másik része, hogy a 14 napos elállási jog nem érdekli, több hónap után sem adja a pénzt vissza"
Az ilyet fel kell jelenteni.
Az átcímkézés, márkahamisítás pedig bűncselekmény.
A gyártó országot kötelező eredeti formában megjeleníteni. Pl.: Made in China.
A Xylo-Hong márkanevet, ha nincs az EU-ban levédve, akkor átrakhatod.
Valaki leleplezte egy csoportban, egymás mellé szerkesztette a márkát és ugyanazt az AliExpressen, cenzúráztatott... De ezen mi a rágalmazás, ha igaz?
A többi részét nem értem, ezt a céget miért nem állítja már le a rendőrség, fogyasztóvédelem, van aki 2020 óta keresi a pénzét.
Azért alapvető tévedésekben vagy, kérdező.
Az, hogy valaki Kínából megvesz egy készterméket, itthon a saját márkájára átcímkézi és úgy árulja tovább önmagában teljesen legális. Nem azt takarja a márkahamisítás, hogy a kínai noname logót (ami le sincs védve sehol) leveszed és a helyére rakod a sajátod.
Fel kell tüntetnie, hogy a gyártási hely Kína és az elállási jogot is tiszteletben kell tartania. Ezek, főleg utóbbi kapcsán, lehet bejelentést tenni.
De hát pont arról van szó, hogy származási helyként MAGYARORSZÁG van feltüntetve. Nem vagyok tévedésben semmiben. Azt állítja Magyarországon készítik.
Pénz levenni, nem küldeni semmit, majd a leveleket figyelembe sem venni az nem csalás? Elállási jogot is szimplán leszarja, nem válaszol tilt. Minden véleményező oldalról minden negatív tapasztalatot, kritikát töröltet. Ha valaki miután hónapokig nem válaszol az emailre, akkor a márka közösségi oldalára ír, tiltják..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!