A munkáltató közzéteheti azt, hogy vírusos lettem körlevélben?
Sziasztok!
Szeretnék jelenteni 2 eseményt, amely az én meglátásom szerint a legkevésbé sem korrekt és emellett még törvényellenes is.
Elkaptam a vírust, hazajöttem mert munka közben lázasodtam be. Azt tudni kell, hogy nálunk home office van érvényben, kivéve nekem és még pár embernek. A kollégák ettől független bejöhetnek, de csak abban az esetben, ha azt az ügyvezető jóváhagyta (azaz mindenki).
Elmentem teszteltetni, majd amikor megjött az eredményem, a közvetlen kollégámnak jeleztem és csatoltam neki a leletemet is (benne mindenféle személyes adattal, mint TAJ szám, lakcím stb.) majd Ő ezt mindenféle kérdés nélkül továbbította idegen embereknek, akiknek jelezzük, ha valaki koronavírusos. Valamint a főnökömnek és az ügyvezetőnek. A főnökömnek én már továbbítottam egyébként. Szóval bizalmasan megosztottam vele Teams-en és ő hivatalosan továbbította azt. Ez az egyik.
A másik, hogy ezt követően az ügyvezető kérdés nélkül körlevélben megosztotta az összes kollégámmal, hogy vírusos lettem.
Egyik sincs rendben. Jelenteni szeretném. Viszont szükségem lenne hozzá olyan adatvédelmi törvényre, amellyel a lehető legjobban alátudnám támasztani az igazam.
Tudna valaki esetleg olyan adatvédelmi törvényt vagy törvénycikkejt linkelni, írni, ahhol találok érvelési alapot?!
Nagyon köszönöm előre is!
10, nem is osztanák meg a teljes céggel.
A rendszer az (és nálunk pl íg yműködik és teljesen jól működik), hogy
1. dolgozó jelenti a főnökének, hogy COVID pozitív. Nem kell hozzá lelet. A főnöknek és csakis a főnöknek, senki másnak.
2. A főnök megnézi, hogy ki volt még aznap az irodában (hiszen ha be kell menni, az le van jelentve hogy kik vannak bent, ahogy ezt a Kérdező is írta). Illetve megkéri a dolgozót, hogy gondolja át kikkel találkozott aznap.
3. Az így meghatározott személyeket a főnök felkeresi azzal a szöveggel, hogy " egy kollégád lebetegedett, kérlek maradj otthon és fokozottan figyelj a tünetekre / X napon belül csinálj tesztet stbb...
Így nem kerül ki, hogy ki volt a beteg és mindneki értesítve van, akit érinthet és senki nincs spamelve, akinek köze sincs hozzá.
12, így van.
De erre a főnök nem válaszolhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!