Szia! Mennyi idős vagy? Természetesen jogod van védekezni és jól is teszed, ha védekezel. Tanácsolom, hogy mesélj erről egy közelálló felnőttnek, kérj segítséget és tanácsot tőle. Nem oké, ha egy szülő veri a gyermekét! Ehhez neki viszont nincs joga.
2022. jan. 30. 12:32
2/18 anonim válasza:
Jogod van
2022. jan. 30. 12:33
3/18 anonim válasza:
Miért ütött rád?
2022. jan. 30. 12:45
4/18 anonim válasza:
Fuhh ha az én anyám kezet merne rám emelni... egyébként teljesen jogosan védekezel, akár ha vissta is ütsz. Nem kell mindent eltűrni csak mert az anyád.
2022. jan. 30. 12:55
5/18 anonim válasza:
1-es: Normális vagy? Nem veri a gyereket. Valami rosszat csinált és ráütött. Nem ütötte-vágta ahol érte. Ami néha igenis kell, csak a nagy modern felfogás gondolja úgy, hogy nem. A szülőnek kell némi tekintély.
2022. jan. 30. 12:55
6/18 anonim válasza:
#1 vagyok. A gyereket megütni semmilyen körülmények közt nem oké. Amúgy te honnan tudod, hogy csak most rácsapott egyet? És nem üti-vágja?
A tekintélyt ne bántalmazással és megfélemlítéssel érje el a szülő, hanem a szeretettel, amit a gyerek iránta érez.
2022. jan. 30. 12:57
7/18 anonim válasza:
#1es vagyok megint, még annyi, hogy egy gyereknek korlátozottak a lehetőségei a védekezésre egy felnőttel/szülőjével szemben. Szükség lehet külső segítségre.
De nem arra céloztam, hogy gyámügy, hanem arra, hogy egy másik felnőtt segíthet abban, hogyan tudnák egészséges mederbe terelni a kapcsolatukat, illetve ő fel tudja méeni, milyen szintű a bántalmazás és mi a teendő
2022. jan. 30. 12:59
8/18 anonim válasza:
Értem. Tehát a te világodban ez hogy működik:
Ismerek egy családot. Iszonyatosan szerették a szülei, mindent megkapott és nem csak anyagi tekintetben. XY elkerült messze a családból, kollégiumba középiskolásan. Belekeveredett egy rossz társaságba, drogfüggő lett, kirúgták. A család minden segítséget megadott neki, amit csak lehetett. XY agresszív lett, nem egyszer megütötte a szüleit.
Akkor mégis hol a szeretet? A te vilagodban a gyerek bánthatja a szülőt, de fordítva nem. Ez a baj az oktatással is. A tanár már nem fegyelmezhet, a diák megkéselheti.Tanár vagyok, így tudom. Mondtam fel olyan iskolában, ahol féltettem a testi épségemet.
Álomvilágban élsz.
2022. jan. 30. 13:03
9/18 anonim válasza:
Hol olvastad, hogy bántsa a gyerek a szülőjét? Én nem látom egy kommentemben sem. #1es megint
2022. jan. 30. 13:05
10/18 anonim válasza:
Na akkor tehát a szülő mindent viseljen el a gyereknek? Viselje el ha visszafelesel, ha neki állnak feljebb a dolgok. Csak azért mert a szülő akarta a gyereket.????? Tehát ha az én szaroa kölköm kiránta a kezét az enyémből és kirohan az utra ,ra ne üssek a fenekére ,higy máskor ne csináljin ilyet,hanem aimogassam meg a buksiját ,hogy ügyea vagy kicsim. Ha visszapofázik nekem,akkor legyen kuss a nevem ,mert megteheti?? Ha megkérem arra hogy a szobáját rakja rendbe ,mem fenyíthetem meg ,mert egyből bántalmazo vagyok. Nem azidhatom le,nem tolthatom el semmitől,nem adhatok neki egy anyait ha elküld a francba mert rajta van a világfájdalom. ?? Ahan ,értem tehát a szülő viselje el hogy a gyereknek bármit lehet??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!