Mi az a határ ameddig egy felhasználó büntetlenül nézegethet fegyvereket, marihuána termesztést? A youtube egy szabad felhasználású oldal, és van aki korlátozza a tartalmat, de nem mindenki.
Amikor bevezették a terrorcselekményre hivatkozva a telefonos adategyeztetéseket azzal kapcsolatban is tudni akarnak mindenről, de ha igazat írsz akkor simán elboldogulnak a terrorista kapcsolatú személyek az interneten is, viszont a közelmúltban volt olyan hogy kommandósok mentek egy tizenéves kölyökhöz aki merényletről beszélgetett a haverjával.
13: informatikusként meglehetősen tisztában vagyok a dolgok működésével
Az internetes titkosításnak matematikai alapjai vannak, hogy ne lehessen könnyen feltörni. Biztos lehetsz abban, hogy a magyar hatóságok ebbe nem tudnak csak úgy belenézni, max. úgy, ha jogsegély kérelmet nyújtanak be az amerikaiakhoz, a google vagy a facebook esetében.
Azért a bombakészítésre való keresgélést nem javaslom senkinek, a google logolja az összes keresést kb., és senki sem tudhatja, hogy nincsenek-e adott kulcsszavak alapján esetleg értesítve adott nemzetbiztonsági szervek.
ettől független a zöldike termesztését nézegetheted életed végéig.
Azt igen? Akkor megnyugodtam :D
#17 ebben az esetben a TEK külföldi, ha jól rémlik, német szolgálattól kapott tippet, vagyis nem ők fedezték fel, és a srác "iszlamista oldalakon" chatelt, amik esélyesen nem a facebookon voltak, hanem valami tákolt zugfórumon, amit könnyű volt megfigyelni a külföldi szolgálatnak
Komoly oldalakon, ahol végponti titkosítás van, ez nem ilyen egyszerű.
Egyébként írtak már arról, hogy pl. a google kb. 30%-át teljesíti a magyar hatóságok jogsegélykéréseinek, vagyis 70%-át visszadobják, nem foglalkoznak vele.
Az amerikai hatóságok kéréseit mind teljesítik persze, de azt is csak akkor, ha bírói végzés van hozzájuk.
A lényeg, hogy nincs is kapacitás mindenkit megfigyelni élőben, de az nyilván lehet, hogy utólag, ha gyanúba kerülsz, akkor kikérik a kereséseidet.
"ebben az esetben a TEK külföldi, ha jól rémlik, német szolgálattól kapott tippet"
Nekem is valami ilyen rémlett, csak nem találtam olyan cikket amibe ez is benne volt. De akkor itt van ez a srác, iszlamista terroristákkal volt kapcsolatba, bombakészítéshez nézett anyagokat, terrorcselekményeket akart előkészíteni, és a TEK egy külföldi füles alapján tudott rámozdulni. Tehát nem saját forrásból szereztek tudomást róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!