Minek minősül az, ha valakiről csúnyát mondtak en elmondtam neki de azt nem hogy kitől hallottam és aki mondta az feljelent?
Ragalmazas csak akkor lenne, ha te talaltad volna ki a mondottakat ... de te csak elmondtad azt amit hallottal. Hacsak nincs kozottetek titoktartasi kotelezettseg, akkor siman elmeselheted, hogy mit hallottal.
Ragalmazas akkor all meg ha hazudtal volna az illetorol.
Nem, attól hogy nem te találtad ki, és továbbadod, az még ugyanúgy rágalmazás és becsületsértés lehet. Még az sem feltétel, hogy úgy adjuk tovább, hogy mi elhisszük. "Szerintem hazugság, hogy Gipsz Jakab veri a feleségét, de elég sokan ezt állítják róla."
A kérdező azért nem követett el egyiket sem, mert nem "mások előtt" követte el. Ha annak mondod el négyszemközt, akiről híresztelik, az nem rágalmazás. Viszont tanúként elővehető vagy.
❤️ "RENDŐR A CSALÁDJA" XD
❤️ Az én apám meg ADÓELLENŐR a NAV-nál ❗️
❤️ ÉN NYERTEM XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!