Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Minek minősül az, ha valakiről...

Minek minősül az, ha valakiről csúnyát mondtak en elmondtam neki de azt nem hogy kitől hallottam és aki mondta az feljelent?

Figyelt kérdés
Csúnyát mondtak egy ismerősömrol de nem személyesen nekem en vesztemre elmondtam neki erre az illető aki mondta feljelentést akar tenni. Minek minősül ez illetve mire számítsak?
2022. jan. 23. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Tudtommal a pletyka nem büntetendő.
2022. jan. 24. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Nah, erre én is kíváncsi lennék, hogy a btk melyik pontjára fog hivatkozni :D
2022. jan. 24. 01:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Állítólag az illető szerint rágalmazás mivel neki rendőr a csaladja.. Mondtam neki h en ugy tudom ehez maganvadas pert kell inditani
2022. jan. 24. 06:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Rágalmazás lehet. Ha kihallgatnak tanúként, akkor köteles vagy felfedni kitől hallottad, hacsak nem közeli rokonod az illető.
2022. jan. 24. 07:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat!
2022. jan. 24. 07:45
 6/8 anonim ***** válasza:
45%

Ragalmazas csak akkor lenne, ha te talaltad volna ki a mondottakat ... de te csak elmondtad azt amit hallottal. Hacsak nincs kozottetek titoktartasi kotelezettseg, akkor siman elmeselheted, hogy mit hallottal.

Ragalmazas akkor all meg ha hazudtal volna az illetorol.

2022. jan. 24. 08:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem, attól hogy nem te találtad ki, és továbbadod, az még ugyanúgy rágalmazás és becsületsértés lehet. Még az sem feltétel, hogy úgy adjuk tovább, hogy mi elhisszük. "Szerintem hazugság, hogy Gipsz Jakab veri a feleségét, de elég sokan ezt állítják róla."

A kérdező azért nem követett el egyiket sem, mert nem "mások előtt" követte el. Ha annak mondod el négyszemközt, akiről híresztelik, az nem rágalmazás. Viszont tanúként elővehető vagy.

2022. jan. 24. 08:24
 8/8 anonim ***** válasza:
11%

❤️ "RENDŐR A CSALÁDJA" XD

❤️ Az én apám meg ADÓELLENŐR a NAV-nál ❗️

❤️ ÉN NYERTEM XD

2022. jan. 24. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!