Kinek volt mostanában hagyatéki tárgyalás mennyit
kellett várni rá?
Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 11:47
1/9 A kérdező kommentje:
Senki sem volt mostanában?
2022. jan. 23. 13:17
2/9 anonim válasza:
Családtag aug. végén halt meg, január elején küldött a közjegyző levelet. De nálunk hagyatéki tárgyalás nélkül fog véget érni az öröklés, mert egy gk-ra van 6 örökös és lemondtak egy javára, így nem lesz tárgyalás.
2022. jan. 23. 13:24
3/9 anonim válasza:
Február elején tavaly…jövő héten lesz a hagyatéki
2022. jan. 23. 14:58
4/9 anonim válasza:
Helye és az örökség függvényében változhat.
Egy ismerősöm Bp. Y. kerületében június végén meghalt, és aug. végén volt a hagyatéki tárgyalás. Egy másik ismerősöm Z kerületben halt meg ápr. végén, és nov. végén volt a tárgyalás, mindkét esetben 2 örökössel. Z kerületben egy hónappal később vették fel a hagyatéki leltárt, mint ahogy Y kerületben megtartották a tárgyalást. Az polg. mesteri hivatal "gyorsaságától" is függ.
2022. jan. 23. 19:46
5/9 anonim válasza:
Tavaly januárban történt a haláleset (Budapest), és szeptemberben kaptam kézhez a végzést. Egyedüli örökös voltam, az örökség teljesen tehermentes volt.
2022. jan. 26. 09:34
6/9 anonim válasza:
Sok függ attól, hogy az eljáró közjegyzőnek mennyi ügye, tehát ideje van. Nagyon nagyok az eltérések még ugyanannál a közjegyzőnél is.
2022. jan. 27. 08:51
7/9 anonim válasza:
#6 Amíg a hagyatéki leltár nem készül el, addig a közjegyző akkor sem tudna semmit sem tenni, ha egy ügye sem lenne.
A hagyatéki leltár után be kell szereznie a hagyatékkal kapcsolatos összes adatot. Ez is csak részben függ a közjegyző gyorsaságától.
2022. jan. 27. 09:19
8/9 anonim válasza:
#7,
teljesen igazad van!
Én arra gondoltam, hogy az önkormányzati és adatbeszerzési dolgok nem tartanak sokáig, tehát a közjegyző elfoglaltsága a döntő a hagyatéki eljárás idejének kitűzésére. Ez nemcsak az én tapasztalatom, de rokonaim, ismerőseimé is.
2022. jan. 27. 10:07
9/9 anonim válasza:
Igaz, évekkel ezelőtt, a nálam idősebb családtagjaim 80 év felett sorra haltak meg. Egy eset volt, hogy több, mint egy évig kellett várni a hagyatéki tárgyalásra. A többi 2, 3 hónapon belül lezajlott. Minden esetben az öcsémmel ketten voltunk az örökösök.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!