Nagy kegy vagy mi egyéb lehet mögötte hogy nekem közöst ajánlottak fel kilépéskor, mindenki mást meg simán kirúgtak?
Mi lehet amögött, ha egy cég anyagi gondban van már jó ideje (lényegében 2020. május óta, a covid hatásai miatt) sorra küldi el az embereit, csak úgy egyesével, és mindenkit simám kirúgnak (munkáltatói felmondás), de nekem felajánlották a közös megegyezést nagyon kedvező gyanúsan kedvező feltételekkel? Olyan dolgokat adnak ami amúgy nem járna (több végkieg, szabad felm idő végig stb)
Emögött mi lehet? Engem is kivághattak volna egy sima felmondással mint az összes többit.
Ráaádsul külön furcsa hogy az összes felmondást a főnök közölte, de az én megegyezésemhez külső ügyvédet hívtak a céghez (aki nem ingyen jött ám oda...)
Mi lehet emögött hogy gyanúsan kesztyűs kézzel bánnak velem?
Mindezt úgy hogy a főnökség és az én viszonyom hát.... nagyon nem volt jó. Még fel is jelentettem a céget (mely feljelentés nyomozati szakasza még le se zárult)

"Nem akarnak neked végkielégítést adni"
Ember, te OLVASNI TUDSZ?
magamat idézem: "Olyan dolgokat adnak ami amúgy nem járna (több végkieg, szabad felm idő végig stb)"
Vagyis nemhogy adtak végkieg-et, de még többet is adtak mint járna.

Több végkielégítés nem adható a munkavállalónak, mint amennyi a Munka Törvénykönyve szerint megilleti őt. Ezt minden munkáltató tudja, és nem is akarja e törvényt áthágni, pláne nem úgy, hogy még ő járna rosszabbul!
Ettől eltérhet a Kollektív Szerződés (nagy munkáltatóknál létezik), azonban egyik munkáltató sem hülye, hogy a törvénytől eltérő nagymértékű engedményeket tegyen a szakszervezetekkel való megállapodása során.
Kisfiú, miről beszélsz?
"Több végkielégítés nem adható a munkavállalónak"
Bármennyi, akármennyi adható, nincs határ, akár a cég összes vagyona is odaadható.
Nme hiszed?
Valós példa a közelmúltból, közös megegyezéssel egy állami vezető 19 milliós végkielégítéssel távozott kettő (KETTŐ!!!!) év után úgy hogy eleve nem is lett volna jogosult egy fillérre se (mert ahhoz min 3 év kell) és a havi illetménye bruttó 400 környékén volt. És ugye a végkieg képzési módja alapbér * hónapok.
Na matekpélda. Bruttó 400ból hogy lett 19 misi két év után?

Egy "állami vezetőt" (ő jelenleg Orbán Viktor!) ne vegyél egy kalap alá egy sufnicég alkalmazottjával, nem is ugyanaz a törvényhely vonatkozik rájuk.
De amit Te példaként felhoztál, az bizony kőkemény matekpélda!
"egy állami vezető"
az "állami vezető "alatt nem OV-t értem, őt ugyanis nem MT szerinti munkaviszonyban foglalkoztatják...MADÁR!
Az állami vezető alatt egy közműszolgáltató (volt)főnökét értem. Madár.
ha valaki bértáblás bért kap mely üvegzsebes ráadásul akkor hogy kaphat a bruttó 400-as bér és két év után 19 milliót?
mert ugye a végkieg min 3 év után járna, akkor is kerek + 1 havi bér....
hát ez a matek nem jön ki. Fidesz matek.

"az "állami vezető "alatt nem OV-t értem, őt ugyanis nem MT szerinti munkaviszonyban foglalkoztatják...MADÁR!"
7-es válaszomban ezt már én is leírtam...VERÉB!
"hogy kaphat a bruttó 400-as bér és két év után 19 milliót?"
Megállapodás alapján....VERÉB!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!