Ha egy betörőt rajtakapok, akkor a földön tarthatom, amíg a rendőrség megérkezik, úgy, hogy nem teszek kárt benne?
nem logikus az élethelyzet.
egy embert akire 5-10 év börtönbüntetés is várhat, ha nem győz az adott helyzetben, azt nem fogod simán a földön tartani 30-60 percig.
#1 Sima betörésért miért kapna 5-10 évet? Emberölésért ülnek ennyit. Amúgy meg simán van olyan testhelyzet, hogy a földön tart és nem kell a nyakán térdelni vagy tarkón vágni egy tárggyal, hogy eszméletlen legyen.
A kérdésre a válasz igen, ilyen esetben alkalmazhatsz "erőszakot".
2000 -es években volt felénk egy ilyen.tanyán a parasztbácsi kettő jól megtermett birka és disznóhúson nevelkedett kuvasszal élt együtt.Ezek a kuvasz kutyák bármit megtettek volna a bácsiért, mindenhova követték ahova ment.
Akkoriban kezdett az alföldi tanyavilágban megszaporodni az esti látogatások száma, napbarnított honfitársaink által.Hát mit adott az élet, a bácsihoz is bekukkantottak, hogy mizu arrafelé.
Öreg aludt, felkeltették, hogy papa merre az arra, hol a lové.
Öreget nem kellett félteni, megjárta a hadifogolytábort és a háború végén, ismerte a csibészséget is.Azt mondta mindjárt hoz nekik pár millió ft-ot, minden pénzét odaadja.Ezek az agyatlanok ahogy meghallották a milliókat, leblokkoltak mint németben az önkiszolgáló kassza az 500 euróstól.
Szóval a járóbotjával kibotorkált a bácsi hátra, mert a hátsó szobában volt a rejtett pénz.Nos volt ott minden csak rejtett pénz nem.A két 80 kg kuvasz alvóhelye volt, mert a bácsi annyira szerette a kutyákat hogy nem engedte kinnaludni őket.nos ment vissza a sötétben a kutyák mögötte,mikor a szobában volt kérdezték tőle hol a pénz, azt mondta a bácsi, tessék meghoztam nektek.Elordította magát, VACSORA!!!!
Azt ami utána volt nem írom le,ordítás, sikítás,vonyítás.Mire kijöttek a sünök a jómadarokon még a boxeralsó sem volt.itt ott megfoltozták őket a jószágok.Akkora röhögés volt, hogy még a sünök is fotózták ezeket a barmokat, hogy lehet valaki ilyen hülye.
Bácsi annyit mondott este fegyveresen rátámadtak, kutyák mentették meg.nagyon sokat kaptak.Ezeket azért tudom én írni, mert én a fia vagyok, ott voltam kezem összerakva hogy moccanni sem tudtam.
Másnap a bácsi disznót vágott a kutyáknak.Lletük végéig a házban laktak utána.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ A JOGOS ÖNVÉDELEM ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
☑️ BTK - 21. § "Nem büntetendő annak a cselekménye, aki a saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz, feltéve, hogy a védekező mindent megtett, ami az adott helyzetben elvárható annak érdekében, hogy az általa telepített védelmi eszköz ne okozzon sérelmet."
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ A JOGOS ÖNVÉDELEM ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
☑️ BTK - 22. § (1) "Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges."
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
☑️ Akár meg is kötözheted, ha folytatólagosan ellenáll. De csak akkor ha a hatóság kiérkezéséig szándékozott a cselekmény.
☑️ De a jó öreg GUMIBOT is szóba jöhet, ha nagyon ellenkezik :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!