Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha más okmányait,...

Mi történik ha más okmányait, védettségijét használom?

Figyelt kérdés
Van egy 2 évvel idősebb tesóm. Eléggé hasonlitunk. Neki van oltása 3, nekem nincs. Mi van, ha ideadja mindenét és úgy megyek rendezvényre? Egy beléptető biztonsági őr pl hogy tudja bizonyítani ki vagyok egy 5 éves szemelyi ig. kép alapján?
2022. jan. 19. 19:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Visszaélsz az irataival, másnak adod ki magad, ami bűncselekmény. Amúgy meg pont leszarja majd az őr, főleg ha hasonlítotok is egymásra.
2022. jan. 19. 19:13
 2/22 anonim ***** válasza:
61%

Megúszhatod. Vagy nem. Ha kiskorú vagy, per a szüleid ellen, ha nagykorú, akkor ellened. Gondolom nem szeretnéd az életedet büntetett előéletőként elkezdeni.

Másrészt meg, más faxával verni a csalánt. Nem oltatod be magad, de a tesótól azért kellene a védettségi bulikázni járni, mi?

2022. jan. 19. 19:13
 3/22 A kérdező kommentje:
30 vagyok, nem gyerek..
2022. jan. 19. 19:15
 4/22 A kérdező kommentje:
De ha azt állítom x ember vagyok, és minden irat ott nem hiszem hogy 12000 ember között elemzést végeznek maszkban ráadásul, ahol a szemed látszik kb.
2022. jan. 19. 19:17
 5/22 anonim válasza:
70%
Nekem épp a GLS futársrác mesélte, hogy ő ugyan nincs oltva, de kollégája irataival simán bement egy koncertre tavaly..
2022. jan. 19. 19:43
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a kérdést most koncertre tetted fel, de általánosan is fel lehet.

"mi igazolja, hogy ami nálam van igazolvány / papírfecni és én közöttem valós kapcsolat van?"

Oké, van egy kép némileg hasonlít, évekkel ezelőtt készült, szakáll baleset, hajszin... Barmi változhat.

Megkerdezik azokat az adatokat amik amúgy rajta vannak, azaz képes vagy-e megjegyezni 20 adatot mondjuk.

Az egész nevetséges.

De ha belegondolsz mélyebben, ha áll előtted valaki, akkor honnan tudod, hogy ő ki? Sehonnan.

Ez egy bizalmi téma, de aki akar nyugodtan visszaélhet vele.

A kérdésre meg: koncerten bizonyosan nem nyomoznak majd hogy a nagyfelbontasu képed ami készült rólad, az pixelre pontosan egyezik veled.

Nekem ugyan van kártyám, de amikor rendezvényre mentem és kérték, kb annyira nézték, hogy akár egy kekszet is mutathattam volna. Ha magabiztosan mész, akkor mehetsz :)

A többiek pedzegették az etikusságot. Nos az oltás még mindig nem védettséget jelwnt, hanem azt hogy enyhébb lesz a tünet neked ha elkapod. Persze ez másnak is jó, mert nem terheled az egészségügyet, ha úgy alakul.

De valójában csak találgatás van ezzel kapcsolatban is

2022. jan. 19. 20:04
 7/22 A kérdező kommentje:
Főleg hogy a saját személyim képére se hasonlítok már amúgy.
2022. jan. 19. 21:17
 8/22 anonim ***** válasza:
61%

E cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő közokirat-hamisítás bűntett tényállásba illeszkedik.

Nagy valószínűséggel átlag szórakozóhelyen ezt megúsznád, de pont nagy sportrendezvényeken alkalmaznak szívesen biztonsági cégek ilyen feladatra egykori útlevélkezelőket. Ők 100% hogy kapásból kiszúrják. Most is olyan habitusúak, hogy ezt nem hagyják annyiban, bűncselekményen tetten ért személyt joguk van testi kényszer alkalmazásával is visszatartaniuk a rendőrségnek történő átadásig.

Btk.

Közokirat-hamisítás

..

b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,

..

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2022. jan. 20. 11:10
 9/22 A kérdező kommentje:
Koncert, nem sportrendezvény.
2022. jan. 20. 11:30
 10/22 anonim válasza:
79%
Szerintem menjél azzal. Aki szerint lebuksz.. Gondoljátok hogy több mint 10 ezer ember között van idő arra, hogy jegyet, védettségit, személyit nézegessék és még hasonlítgassanak meg rendőrt hívjanak mert valaki nem egyezik 100% a személyin levő képével és gyanús? A barátnőm a barátnője védettségijével volt több koncerten mostanában, vagy el se kérik a személyit, vagy ránéznek messziről és kész. Maszkot fel kell húzni homlokodig, az Isten nem mondja meg maszkban, hogy ki vagy egy kis kép alapján.Nem is hiszem, hogy ezen állnak le vitázni. Nekem a személyim jelenleg 9 éves, nyomokban sem hasonlítok az akkori énemre. Akkor most engem sehova nem engednének be? :D Más a súlyom 25 kiloval, más a hajam, nincs már szemüvegem, nincs kis szakállam. Ennyi erővel akkor a tényleg saját személyimmel is féljek bárhova is menni? Ha még hasonlítotok is, akkor pláne a kutya nem mondja meg ki vagy. Nem is hiszem,hogy bármelyik hely balhét akar magának hogy akár valakit nem engednek be egy fénykép alapján, aztán meg kiderül, hogy mégis az. Ennél több eszük van. Nyilván ha hitelt akarnál felvenni a tesód adataival vagy lelépni külföldre én is azt mondanám ne, de egy koncertre bemenni könyörgöm.. Már ott kezdődik a szánalom, hogy eleve ilyen trükközés kell az embernek ahhoz, hogy kikapcsolódhasson. Be kellene ezt fejezni és akkor nem kellene az embereknek trükközni.
2022. jan. 20. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!