Mi történik ha más okmányait, védettségijét használom?

Megúszhatod. Vagy nem. Ha kiskorú vagy, per a szüleid ellen, ha nagykorú, akkor ellened. Gondolom nem szeretnéd az életedet büntetett előéletőként elkezdeni.
Másrészt meg, más faxával verni a csalánt. Nem oltatod be magad, de a tesótól azért kellene a védettségi bulikázni járni, mi?

Ezt a kérdést most koncertre tetted fel, de általánosan is fel lehet.
"mi igazolja, hogy ami nálam van igazolvány / papírfecni és én közöttem valós kapcsolat van?"
Oké, van egy kép némileg hasonlít, évekkel ezelőtt készült, szakáll baleset, hajszin... Barmi változhat.
Megkerdezik azokat az adatokat amik amúgy rajta vannak, azaz képes vagy-e megjegyezni 20 adatot mondjuk.
Az egész nevetséges.
De ha belegondolsz mélyebben, ha áll előtted valaki, akkor honnan tudod, hogy ő ki? Sehonnan.
Ez egy bizalmi téma, de aki akar nyugodtan visszaélhet vele.
A kérdésre meg: koncerten bizonyosan nem nyomoznak majd hogy a nagyfelbontasu képed ami készült rólad, az pixelre pontosan egyezik veled.
Nekem ugyan van kártyám, de amikor rendezvényre mentem és kérték, kb annyira nézték, hogy akár egy kekszet is mutathattam volna. Ha magabiztosan mész, akkor mehetsz :)
A többiek pedzegették az etikusságot. Nos az oltás még mindig nem védettséget jelwnt, hanem azt hogy enyhébb lesz a tünet neked ha elkapod. Persze ez másnak is jó, mert nem terheled az egészségügyet, ha úgy alakul.
De valójában csak találgatás van ezzel kapcsolatban is

E cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő közokirat-hamisítás bűntett tényállásba illeszkedik.
Nagy valószínűséggel átlag szórakozóhelyen ezt megúsznád, de pont nagy sportrendezvényeken alkalmaznak szívesen biztonsági cégek ilyen feladatra egykori útlevélkezelőket. Ők 100% hogy kapásból kiszúrják. Most is olyan habitusúak, hogy ezt nem hagyják annyiban, bűncselekményen tetten ért személyt joguk van testi kényszer alkalmazásával is visszatartaniuk a rendőrségnek történő átadásig.
Btk.
Közokirat-hamisítás
..
b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
..
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!