Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy gyereket hh nem az anyjáho...

Egy gyereket hh nem az anyjához ítélnek?

Figyelt kérdés
Nem tudom jelen pillanatban máshogy megfogalmazni... Nem tudom, hogy volt - e válás vagy sem. A lényeg, hogy nem az anyja neveli a gyereket hanem az apja. Nem, sűrűn találkoztam még ilyennel, de mi okból kerül az apjához? Nem roszbol kérdeztem, semmi rosszindulat nincs bennem!!! Csak alltalanossagban a nő neveli.
2022. jan. 17. 14:35
 1/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem lehet le mondott róla az anyja vagy mi lehet az oka?! Köszönöm!
2022. jan. 17. 14:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek ilyet, ott is az apjához került a gyerek, mert az anyja sem anyagilag nem tudja fenntartani a gyereket (nincs munkahelye), sem szociálisan nem tudja megadni neki, amire gyerekként szüksége van (kicsit "idegbajos", mondjuk úgy).

Az apja viszont közfeladatot ellátó személy, szereti, épeszű és van egy stabil, jól kereső munkahelye. 2 hetente látja az anyját a gyerek, bár anyuka nem igazán foglalkozik vele. Jobb helye van apukánál..

2022. jan. 17. 14:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. jan. 17. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Azért terjedt el a sztereotipia, hogy szinte lehetetlen, hogy az apa kapja a gyereket, mert a válóperek túlnyomó többségében az apa magától adja fel a gyereknevelés jogát.

Nincs is vita, meg hosszú perek, ahol a két szülőnek be kell bizonyítania, hogy náluk jobb helyen lenne a gyerek, egész egyszerűen az apa bejelenti, hogy neki nem kell, és jobb helye lesz az anyánál.

Ezért olyan kimagasló a nőknél elhelyezett gyerekek száma a statisztikákban.

Ha viszont olyan statisztikákat nézel amik tényleges perekől szólnak, ahol az apa is harcol, ott már jóval kiegyensúlyozottabb a gyerekelhelyezés.

Egy külföldi statisztikát olvastam csak - szóval magyar adatom nincs, - ami alapján perek és küzdelem esetén pont, hogy az apa kapja meg nagyobb esetben a gyereket. Nem SOKKAL nagyobb esetben ugyan, de hozzá kerül.

2022. jan. 17. 14:51
 5/6 Metionin ***** válasza:
91%
Lehet, hogy az anya nem alkalmas a gyereknevelésre, vagy egyszerűen nem akarta ő nevelni a gyerekeket. Ilyen is van.
2022. jan. 17. 15:45
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi családunkban nem volt elhelyezési per sem, megbeszélték hogy így akarják és apukánál maradt.
2022. jan. 17. 15:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!