Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A beadványaimat elolvasták vajon?

A beadványaimat elolvasták vajon?

Figyelt kérdés

Sajnos büntetett előéletű vagyok. két eljárás is megy ellenem, egy lopás, meg 130 km-rel arébb egy rablás.

A helyi debreceni rendőrkapitányság bűnügyi osztálya jól ismer sajnos, mert a nyomozati anyagba látom, hogy a kamerafelvételek elemzési leírásban odaírták, hogy: "A felvételen a hatóságunk előtt jól ismert (...és a nevem is odaírják), látható.

Én amikor írok valami beadványt a rendőrségnek vagy ügyészségnek, oda szoktam írni, hogy milyen törvény támasztja alá, tehát a büntető eljárásjogi szakasszám pontjaira is hivatkozok. De szerintem ez így normális, mert nem egy 4 álltalánost végzett "C" származású érthetetlen ember módjára írom a beadványokat.

Azt mondta az ügyvédem, mivel nagyon jól ismer, hogy a gyanúsítottak, vádlottak egyszóval terheltek, ha írnak beadványokat, azt ha a hatóság megkapja, nem szokták elolvasni, viszont az én beadványomat, ha megkapja a városi kapitányság, meg az ügyész, azt szokták egymásnak mondani, hogy "Nem szoktuk a beadványokat elolvasni, de ennek a jogászkodó embernek a beadványait olvassuk már el, mert ez beleírja a paragrafusokat, azokkal támasztja alá és ennek a gyereknek a beadványai nem semmi."

Vajon tényleg így van, nem szokták a beadványokat elolvasni, bedobják egy fiókba és annyi, de, ha kapnak egy éredekes beadványt, azt elolvassák?

Jól mondta azügyvéd?

Mert valljuk be, az ügyvéd sem ért mindenhez, hiába büntető és eljárásjoghoz kapcsolódik. Tapasztalat.

2022. jan. 15. 19:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem titkolom.
2022. jan. 15. 20:14
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
38-40 éves lehet.
2022. jan. 15. 20:15
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Hiányoltak ám itt téged:)
2022. jan. 15. 20:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!