Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkáltató előre kifizet,...

Munkáltató előre kifizet, kérhetem tőlük, hogy nem kell?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen munkaidő keret van és ugye a munkáltató azt teszi, hogy kifizeti előre a napokat majd azt ledolgoztatja kénye kedve szerint hétvégén ami valljuk be nem igazán éri meg, hogy sima bérért mehetek hétvégen dolgozni.

Lehet kérni a munkáltatótol, hogy azokra a bizonyos napokra én nem kérem a kifizetést, csak azt fizesse ki amit le dolgoztam? Csak mert ne nézzen már hülyének, hogy helyette éjjel nappal dolgozok neki hétvégente :D

2022. jan. 11. 21:19
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez nem így működik.

Szerződésed van, azt kell megnézned, hogy abban mi áll.

Nem lehet csak úgy ledolgoztatni valakivel hétvégén egy átlag munkanapot azonos bérért, ehhez eleve olyannak kell lennie a szerződésednek, hogy ezt lehetővé teszi. Ebben jól le van írva minden, csak kicsit összetett.

[link]

Azt kell megnézned mi van a szerződésedben!

Elvileg előre tudnod kellene a beosztásodat és csak akkor számít a szombat rendes munkanapnak, azonos bérrel, ha az eleve a beosztásod szerinti munkaidőd. Ha nem aznapra vagy beírva eleve, akkor jár 50% bérpótlék az alapbéredre. A vasárnapi munkavégzésért mindenképpen jár az 50% plusz akkor is ha arra a napra vagy beosztva előre, ha pedig nem vasárnap van az előre megadott munkarendedben, akkor 100% plusz bér jönne az alapbérre, vagy egy másik pihenőnap és 50% plusz bér.

De nem tudom mi van a szerződésedben, lehet hogy a tiedben olyat írtál alá, mert olyan a munkaköröd, hogy a vasárnap is rendes munkaidődnek számít (ekkor is járna a plusz 50%).

A munkaidő keretben alkalmazottnak is kötelezően ki kell adni a pihenőnapokat, ahogy havi 1 alkalommal olyan pihenőt ami 2 napos és benne van a vasárnap is stb. De mint már mondtam, nem tudni mit írtál alá a szerződésedben, lehet hogy teljesen helyesen csinálja a munkaadód.

2022. jan. 11. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!