Az egyik ismerősöm felhívott a lakására ahol összetörte a telefonomat, feljelenthetem?
Figyelt kérdés
Csak mi ketten voltunk a lakásán, elkattant az agya és széttörte ripityára a 250 000 Ft-os telefonomat. Sajnos nem tudom bizonyítani, de valamit szeretnék tenni ez ellen. Mit tehetek?2022. jan. 9. 18:27
2/16 anonim válasza:
Ha szándékosan törte össze, símán feljelenthető rongálásért. Hogyan történ ez az incidens? Kikapta a kezedből és földhöz vágta?
3/16 anonim válasza:
Feljelentheted, bizonyíték hiányában nem lesz belőle semmi.
Ilyen esetben csak volt barátról beszélhetünk, és jön a szemet szemért farkastörvény.
4/16 anonim válasza:
Nem tudom.De ha erősebb vagy nála,akkor talán könnyebb dolgod van.Szerintem előbb kérd el az árát.Aztán ha megadja,akkor már csak nem akarod följelenteni.
5/16 A kérdező kommentje:
Az asztalon volt a telefonom, ideges volt nagyon felkapta és nekivágta a márványpadlónak. Nem hajlandó beismerni a tettét és nem is akarja kifizetni. Csak attól félek,hogy a rendőrségen azt fogják mondani, hogy nem tudom bizonyítani.
2022. jan. 9. 18:55
6/16 anonim válasza:
Hát igen, pontosan ezt fogják mondani. Amúgy ez kérdés, hogy egyáltalán rendőrségi ügy-e, inkább polgári per kártérítésért.
7/16 anonim válasza:
Feljelnetheted. Valószínűleg rajta lesz az ujjlenyomata, ami bizonyíték. Vagy esetleg beszélgess vele róla és vedd fel titokban a beszélgetést. Még ha nem is húzzák rá, de legelább egy kicsit meghurcolják.
Amúgy nem lehet vele máshogy elrendezni? Tagadja, hogy ezt tette volna? Miért nem akar kárpótolni? És egyáltalán miért ilyen idiótákkal barátkozol?
8/16 anonim válasza:
Milyen ismerősei vannak egyeseknek 🤣🤣🤣
9/16 anonim válasza:
7: egy ujjlenyomat sokféleképp rákerülhet egy telefonra, az nem bizonyítja, hogy földhöz vágta. Pl azt mondja, a másik leejtette, ő meg felvette. És aligha vennének emiatt ujjlenyomatot.
10/16 anonim válasza:
Nem. Magyar ember a maga portáján bármit megtehet. Minek mentél oda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!